Meet: terugblik januari en februari

Meet: terugblik januari en februari

De eerste twee maanden van 2013 zitten er alweer bijna op en dat betekent dat wij ook al aardig wat bands hebben voorgesteld aan jou; onze lezer. Vandaag blikken wij terug op de bands die wij de afgelopen acht weken hebben geïntroduceerd. Volgende week zal er weer een nieuwe band in de spotlight gezet worden!

Week 1 – Back On Earth (Frankrijk)
Op 1 januari kwam het allereerste ‘Meet’-artikel van 2013 online. In dit artikel introduceerden wij de Parijzenaren van Back On Earth voor aan onze bezoekers. De band is nu hard bezig aan nieuw materiaal en zal volgende maand hun nieuwe EP, Brighten, uitbrengen.
Lees meer >

Week 2 – Twice The Same (Nederland)
Op 8 januari zetten wij de Castricumse band Twice The Same in de spotlight. Deze band laat zich inspireren door bands als Red Hot Chili Peppers, The Sex Pistols, Primus en Rage Against The Machine. De band zal dingen groter aanpakken dit jaar en heeft verteld dat zij momenteel bezig zijn met het boeken van shows door heel Nederland.
Lees meer >

Week 3 – Urma Sellinger (Zweden)
In week 3 schreven wij over de Zweedse post-hardcore band Urma Sellinger, zij zijn groter in hun thuisland dan hier en verdienden dus nog een introductie. De band zou volgende maand met Shadows Chasing Ghosts en Turn The Tables naar Nederland komen, maar helaas is de tour onlangs geannuleerd.
Lees meer >

Week 4 – Neverstore (Zweden) 
Op 22 januari verscheen alweer het vierde ‘Meet’-artikel van dit jaar, dit keer stond de band Neverstore centraal. Neverstore bestaat al  13 jaar en heeft in die tijd opgetreden met bands als Good Charlotte en Sum 41. De band heeft een aantal weken geleden hun vierde studioalbum uitgebracht.
Lees meer >

Week 5 – King The Kid (Amerika)
Een aantal weken terug verscheen er een ‘Meet’-artikel over de Amerikaanse band King The Kid. Opmerkelijk aan dit drietal is dat zij afzonderlijk al een tijdje bezig zijn, vooral op YouTube. Zo plaatst drummer Ricky Ficarelli al jaren indrukwekkende drumcovers online en gitarist Jose Mostajo doet dit al een tijdje met gitaarcovers. De band heeft een erg goed debuutalbum uitgebracht, vooral als je bedenkt dat ze dit in eigen beheer gemaakt hebben.
Lees meer >

Week 6 – The Amsterdam Red-Light District (Frankrijk)
De tweede Franse band die wij dit jaar voorstelden is The Amsterdam Red-Light District. Deze band maakt naar eigen zeggen een mix van hardcore, punk en metal en dat klinkt behoorlijk lekker. Beoordeel zelf en neem snel een kijkje!
Lees meer >

Week 7 – Rika (Oostenrijk)
Oostenrijkers kunnen ook goede muziek maken, Rika bewijst dat. Ondanks de enorme taalbarrière tussen de Staten en het kleine landje, weet de band toch een Amerikaanse sound te creëren. In Amerika timmert de band dan ook al aardig aan de weg, maar in Europa heeft de band nog geen grote fanbase. Dit kan veranderen nadat jij het ‘meet’-artikel over deze band hebt gelezen, doen dus!
Lees meer >

Week 8 – United We Fall (Duitsland)
Vorige week schreven wij een artikel over onze oosterburen van United We Fall. De band, die uit Aschaffenburg komt, brengt op 1 maart het album PHENOMENON: DELUSION uit en wij zijn ervan overtuigt dat de band hiermee aardig onderweg is naar internationale faam.
Lees meer >

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding