Meet: Urma Sellinger

Meet: Urma Sellinger

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de Zweedse post-hardcore band Urma Sellinger in de spotlight. De band is sinds 2010 bezig en werd al na een paar maanden ontdekt door de Britse producer Matt Hyde (Slipknot, Architects). Urma Sellinger verovert langzamerhand de wereld.

De band nam hun eerste EP Live Laugh Love op in Londen met producer Matt Hyde. Een week na de release van deze EP had de band al een #1 hit te pakken in Zweden, op MySpace dan. Zij hadden namelijk de meeste luisteraars gehad. Hoewel zo’n succes natuurlijk geweldig is had de band hier niet op gerekend, zo moest Urma Sellinger al snel gaan denken aan een langspeler.

Met een groeiende wereldwijde fanbase begon de band in februari 2011 aan hun debuutalbum. Ditmaal vloog producer Matt Hyde naar Zweden, het album werd namelijk opgenomen in het kleine dorpje Gälve. Een jaar na het opnemen van het album werd het gepresenteerd aan de wijde wereld. Vanaf 26 februari 2012 was het self-titled debuut namelijk verkrijgbaar.

Urma Sellinger zal in de lente op tour gaan door Europa met Shadows Chasing Ghosts en Turn The Tables. Hierbij slaan zij ook Nederland niet over, deze drie bands staan namelijk op 16 maart in Dynamo te Eindhoven.

Beluister hieronder naar “Crown The Liar”, de laatste single van het Zweedse zestal.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding