Werken bij DutchScene

Wij van DutchScene zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb jij interesse in journalistiek en affiniteit met alternatieve muziek? Dan zou jij maar zo degene kunnen zijn naar wie wij op zoek zijn.

Wat doet DutchScene?

DutchScene is een online muziekplatform dat zich bezighoudt met het in de schijnwerpers zetten van alternatieve muziek. Sinds 2008 coveren wij onder meer de genres poprock, punkrock, poppunk, metalcore en (post-)hardcore. De website besteedt zowel aandacht aan nieuw als gevestigd nationaal en internationaal talent, kortgezegd alle bands en artiesten die in de alternatieve scene thuishoren. Met een team enthousiaste vrijwilligers publiceren we dagelijks nieuws, recensies en interviews, en houden we daarnaast een concertagenda en release kalender bij op de website. Zo blijven onze bezoekers op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen in de scene.

Waar zijn we naar op zoek?

Na een pauze van vijf jaar zijn we terug. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons team op vrijwillige basis vanuit huis willen versterken. We zijn voornamelijk op zoek naar mensen die de volgende rollen kunnen vervullen…

1. Nieuwsschrijver

Ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de scene? Weet jij vaak als eerste welke band er een nieuw album uit gaat brengen, een Nederlandse show aankondigt of een nieuwe videoclip heeft? Beheers je daarnaast de Nederlandse taal goed en vind je het leuk mensen kennis te laten maken met nieuwe muziek of bands? Dan ben jij perfect als nieuwsschrijver.

2. Recensent

Hou je van het nieuwste van het nieuwste en heb je een kritische blik? Weet je goed je gedachten om te zetten in woorden? Heb je een sterke mening en wil je dat deze echt telt? Dan hebben we jou als recensent nodig. Als reviewer bij DutchScene ga jij naar albums luisteren, soms voordat ze uit zijn, of bezoek je namens ons concerten.

3. Concertfotograaf

Vind jij fotograferen het leukste wat er is en heb je ervaring met het vastleggen van live shows? DutchScene heeft regelmatig fotografen nodig voor concerten die wij recenseren. Een mooie kans om een portfolio op te bouwen!

Vereisten en pré’s

We hebben een aantal punten waar we naar kijken voordat iemand ons team kan joinen. Je bent:

  • Goed gemotiveerd;
  • Regelmatig beschikbaar;
  • Studerend of een achtergrond hebbend in het vakgebied – denk aan journalistiek, communicatie of muziekbusiness;
  • Van meerdere markten thuis;
  • Brede muzieksmaak die matcht met die van het DutchScene-publiek;
  • Creatief – eigen ideeën zijn altijd erg welkom;

Geïnteresseerd?

Lijkt het jou leuk je CV aan te vullen, af en toe nieuwe albums te horen voordat ze in de winkel liggen, soms voor ons naar concerten te gaan en met een team van likeminded mensen te werken? Als jij denkt één of meerdere rollen te kunnen vervullen, horen we graag van je. 

Stuur een e-mail naar [email protected] en geef daarin je motivatie aan en wat je voor ons wilt doen. Het is mogelijk om functies te combineren, zoals bijvoorbeeld nieuwsschrijven en concerten of albums recenseren.

Deze vacature staat open totdat deze vervuld is. 

Je persoonsgegevens zullen uitsluitend gebruikt worden voor het sollicitatieproces en na het afronden hiervan door ons verwijderd worden.

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding