Over DutchScene

Meer dan 10.000 artikelen

7.500+ Facebook vind-ik-leuks

Gemaakt door muziekliefhebbers

Opgericht in november 2008

DutchScene is een online magazine die zich sinds de oprichting in november 2008 richt op het publiceren van nieuws over alternatieve muziek en het in de schijnwerpers zetten van nieuw, aanstormend Nederlands en internationaal talent.

Met een enthousiast team van redacteuren en auteurs publiceren wij dagelijks nieuwsartikelen, album- en live reviews, specials en meer. Dit alles is gratis te lezen op onze website.

Ook is DutchScene te volgen op de sociale media websites Facebook, Twitter en YouTube. In 2011 ging de site zelfs een partnerschap aan met locatiedienst Foursquare.

In het voorjaar van 2012 organiseerde DutchScene in samenwerking met Fame-Group ook de DutchScene Tour 2012 waarbij The Earphone Heads en I’ll Pick You Up o.a. optraden in zalen als 013, Popfront (Hedon) en Paard van Troje. Op 25 oktober 2013 vierde de website hun vijfjarig bestaan met optredens van The Charm The Fury, Jasper Mook en Lowing in het Patronaat, Haarlem. Hetzelfde jaar was DutchScene mediapartner van Vans Warped Tour Nederland.

Wat anderen over DutchScene zeggen:

“I love whatever Stanley and the DutchScene team do. I wanna congratulate them and thank them for all they did, not just for the Dutch, but the International punk-rock scene”
Walter Mazzeo, Rude Records.

DutchScene is één van de weinige sites die actief schrijft over bands in ons genre, daarvoor uiteraard al een grote pluim. Maar een nog grotere pluim voor het feit dat ze ook over kleinere bands schrijven en zo de bands de kans geven een groter publiek te bereiken en het publiek de kans geven toffe nieuwe ontdekkingen te doen. Hulde.
Jochem Winterwerp, Only Seven Left.

“Op een mooie vijfde plaats in de lijst van de Muziek Management studenten van de Herman Brood Academie jaar één, staat de site DutchScene.nl. Deze site, specifiek ontwikkeld voor de alternatieve muziek scene, is een aantal jaar geleden opgezet en in de laatste paar jaren uitgegroeid tot één van de grootste muzieksites van Nederland. De site richt zich vooral op bands en artiesten die zich door middel van hun uiterlijk en muziek onderscheiden van de mainstream popwereld. Met veel nieuws, interviews, concertdata en updates over de carrières van de bands worden dagelijks meer dan 2000 bezoekers per dag geteld. De site wordt gerund door jonge mensen met een passie voor muziek en journalistiek en komt enthousiast en goed leesbaar over.”
Herman Brood Academie  (Bron)