Meet: The Amsterdam Red-Light District

Meet: The Amsterdam Red-Light District

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij een band met een bijzondere naam in de spotlight, namelijk The Amsterdam Red-Light District. Dit Franse viertal heeft de band opgericht in 2005 en stond op de planken met o.a. Cancerbats, 36 Crazyfists en Sick Of It All.

De band maakt naar eigen zeggen een mix van hardcore, punk en metal met invloeden van bands als Refused en The Ghost Of a Thousand. Nadat The Amsterdam Red-Light District in 2007 hun drie nummers tellende debuut EP Let’s Celebrate The End uitbracht, verscheen drie jaar later hun eerste album, genaamd Dear Diary. Eind 2011 verscheen de EP I’m Not Insane, wij verwachten dan ook dat de band snel met nieuw materiaal zal komen.

The Amsterdam Red-Light District heeft al veel gezien van Europa. Twee tours van de band werden gesponsord door Rockstar Energy en de band stond eerder al in Nederland. Op zaterdag 4 mei zullen de Fransmannen terugkeren naar ons land, zij staan dan in Rockcafé De Engel in Den Helder. Een kaartje voor dit optreden kost €4,-.

Bekijk hieronder de videoclip voor het nummer “I’m Not Insane”, enjoy!

Klik hier om alle voorgaande ‘Meet’-artikelen te lezen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding