Meet: Back On Earth

Meet: Back On Earth

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij vanaf nu wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de Parijzenaren van Back On Earth in de spotlight. De band is vanaf 2010 bezig en zal dit voorjaar met een nieuwe EP komen.

Back On Earth is in november 2010 opgericht door zanger en gitarist Clement. Na een paar wisselingen in de formatie van de band waren ze het er over eens dat dit de band moest vormen. De band bracht in het voorjaar van 2011  de EP LOVE uit en wist zich daarmee goed in het licht te zetten in de Parijse muziekscene. De eerste EP werd zelfs geproduceerd door stadsgenoot Bert van Chunk! No, Captain Chunk!.

Ook brachten de heren in november 2011, een jaar na het ontstaan van de band, een EP uit. Dit keer werd de EP geproduceerd door Martin Beusker (Platform, Secret Handshake Club). Dankzij het succes van Imagine Us kreeg Back On Earth de kans om met internationale acts als Motion City Soundtrack, The Wonder Years, The Almost en Transit te spelen en zijn zij klaar voor het internationale, en dus ook Nederlandse, publiek.

In februari zal de band hun derde EP uitbrengen. Deze draagt de naam Brighten en bevat vier nummers. “Streets Of Alesia” is de eerste single van de EP, je kunt ‘m hieronder beluisteren.

Het enige dat wij ons afvragen is: wanneer volgt het eerste full-length album?! Als de muziek je bevalt, kun je Back On Earth ook liken op Facebook.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding