Meet: Rika

Meet: Rika

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de Oostenrijkse band Rika in de spotlight. De indierock band komt op 15 februari met een nieuw album en verdient een introductie op DutchScene.

Eerder bracht Rika al twee split-releases uit met Everton, een band uit Wenen die in 2009 is gestopt. Hoewel er een flinke oceaan en taalbarrière tussen Oostenrijk en Amerika zit, klinkt Rika alsof ze makkelijk uit één of andere kelder in Kansas of Ohio zouden kunnen komen. Rika was een soort Oostenrijkse versie van de Amerikaanse band Mineral, totdat het viertal How to Draw a River, Step by Step maakte. De band slaat een nieuwe richting in met het nieuwe album en laat ermee merken wie zij zijn. Door het toevoegen van piano en orgel aan de gebruikelijke mix van gitaar, bas en drums heeft de band een eigenzinnig en mooi album gecreëerd. Rika maakt duidelijk dat de band zijn eigen ding doet en ze het waard zijn om naar te luisteren.

Website Diffuser.fm biedt op dit moment een gratis download aan van het nummer “Port Dover”, een nummer die op Draw a River, Step by Step zal staan. Het album wordt in Europa uitgebracht door Goddamn Records, in Amerika wordt de plaat op de markt gebracht door Count Your Lucky Stars Records. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de band? Check DutchScene dan regelmatig en zorg ervoor dat je de band leuk vindt op Facebook!


Klik hier om alle voorgaande ‘Meet’-artikelen te lezen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding