Bands die het einde van 2014 niet hebben gehaald

Bands die het einde van 2014 niet hebben gehaald

Chimaira
De Amerikaanse metalcore band kende in hun gehele loopbaan veel line-upveranderingen. Toen in september alle leden, op vocalist Mark Hunter na, besloten de band te verlaten, kondigde de frontman formeel het einde van de band aan.

City Lights
De easycore band uit Amerika heeft slechts 6 jaar bestaan, maar in die tijd hebben ze een degelijke invloed gehad op het genre. De bandleden besloten dat het wel mooi was geweest, en wilden meer tijd om zich te kunnen focussen op andere projecten. Twee van de bandleden spelen momenteel in Beartooth.

city-lights

Crystal Castles
Zangeres Alice Glass van het Canadese experimentele elektronische duo besloot in oktober vanwege persoonlijke redenen verder te gaan als solo artiest. Het duo bracht sinds 2003 verschillende EP’s en drie eponieme albums uit.

Follow You Home
De Britse onafhankelijke band heeft in hun korte tijd van bestaan veel betekend voor hun lokale scene. De band is enkele keren in Nederland geweest, onder andere in het voorprogramma van Sum 41 en Destine. De bandleden, op zangeres Kayley Busby na, hebben een nieuwe band genaamd Neverise opgericht.

For All Those Sleeping
De Amerikaanse metalcore band kwam in de belangstelling na de release van Punk Goes Pop 4 in 2011, waar ze het nummer “You Belong With Me” van Taylor Swift coverden. In oktober kondigde de bandleden het einde van de band aan, om verder te kunnen gaan in andere levensaspecten.

for-all-those-sleeping-fats

Heights
Met het debuutalbum Dead Ends kwam de Britse melodische hardcore band in de schijnwerpers te staan. Maar na een vijfjarig bestaan en verschillende tours met bands als Architects en Your Demise besloten ze toch uit elkaar te gaan. Voor hun afscheidstournee reisden ze de wereld over om shows te spelen in onder andere oost-Azië, maar ook een laatste show in Eindhoven kon de band niet weerstaan.

Hostage Calm
Hoewel de Amerikaanse pop-punk band in april 2015 een show zou spelen in Eindhoven met Man Overboard en Roam, kondigde de band in oktober erg onverwachts aan dat alle shows gecanceld zullen worden en de band niet langer zal bestaan. De reden hierachter heeft de band nooit vrijgegeven.

Kids In Glass Houses
De Britse rock band kreeg in het begin van hun carrière veel erkenning na in het voorprogramma te hebben gestaan van bands als Funeral For A Friend, Lostprophets en Fall Out Boy. Na vier albums besloten ze toch de stekker eruit te trekken.

LostAlone
Sinds het ontstaan van de Britse rock band heeft het drietal vele anderen mogen supporten, waaronder een show van My Chemical Romance in Tilburg. In oktober schreef de band: “This is not something that we wanted to happen, and not a decision we took lightly but unfortunately for us events have transpired that make it impossible right now for us to continue the band we love.”

lostalone

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding