Bands die het einde van 2014 niet hebben gehaald

Bands die het einde van 2014 niet hebben gehaald

2014 was een spannend jaar voor de muziekindustrie. Er zijn veel nieuwe veelbelovende bands verschenen en nog meer nieuwe albums op de markt gekomen. Door de constante groei van de digitale technologie en het internet raken we steeds sneller op de hoogte van de nieuwste nieuwtjes en de nieuwste muziek. Helaas zorgt het er ook voor dat bands het niet meer allemaal voor elkaar kunnen krijgen. Door de tijden van crisis krijgen steeds meer bands financiële problemen. Omdat het jaar bijna ten einde is, vinden we dat de bands die het einde van het jaar niet gehaald hebben wel een speciaal momentje krijgen.

A Loss For Words
De Amerikaanse pop-punk band begon in 1999 aan hun carrière en heeft in al die jaren niet de erkenning gekregen die ze gewenst hadden. Dit jaar speelden ze nog een set op Mildtfest, waar helaas ook niet erg veel publiek op af kwam. De band maakt nog een laatste album voordat ze in 2015 definitief uit elkaar gaan.

a-loss-for-words-alfw

Abandon All Ships
De Canadese electronicore band speelde in september zijn laatste show. In hun acht jaar van bestaan hebben ze het podium gedeeld met bands als Silverstein en Sleeping With Sirens.

Anberlin
In mei dit jaar kondigde de Floridaanse rock band hun afscheid aan, maar niet voor ze nog een laatste album en afscheidstour zouden doen. De band kreeg in 2008 veel belangstelling in de Verenigde Staten met het nummer “Feel Good Drag”.

As Blood Runs Black
“After YEARS of uphill battles, dealing with legalities, politics, getting robbed blind by our ex label, left for dead and getting shelved by the industry… I’m here to to say all things come to an end.” Aldus Hector “Lech” De Santiago, drummer van de Amerikaanse deathcore band. In oktober bracht de band hun laatste album, genaamd Ground Zero, uit.

As I Lay Dying
In 2013 werd Tim Lambesis, frontman van de Amerikaanse metalcore band, aangeklaagd voor het inhuren van een huurmoordenaar om van zijn vrouw af te komen. In mei dit jaar werd de zanger veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar, waardoor de band zijn laatste dagen heeft gezien. De overige bandleden hebben met Oh, Sleeper-zanger Shane Blay de band Wovenwar opgericht.

as-i-lay-dying-aild

Beady Eye
De ruzie tussen de Gallagher broertjes in 2009 resulteerde in het einde van de enorm populaire band Oasis. De band besloot zonder Noel Gallagher verder te gaan onder de naam Beady Eye. De band bracht 2 albums uit voordat ze in oktober via Twitter aankondigde niet meer te bestaan.

Beastie Boys
De Amerikaanse hardcore punk/hip hop groep Beastie Boys heeft in hun 33 jaar van bestaan een ongelofelijk grote impact gehad op bands van alle genres. Toen Adam “MCA” Youch in 2012 overleed aan kanker was de toekomst van de band nog onduidelijk. Dit jaar kondigde de band aan niet meer als groep hun carrières te vervolgen.

Bleeding Through
De Amerikaanse hardcore/metalcore band heeft in 15 jaar maar liefst 7 albums uitgebracht. In januari 2013 kondigde de band al hun afscheid aan, maar door alle afscheidstournees heeft het nog tot augustus dit jaar geduurd voordat de band zijn laatste show speelde. Zanger Brandan Schieppati zei dat de mogelijkheid bestaat dat er ooit nog iets van de band uitgebracht wordt.

Canterbury
De Britse alternatieve rock band bracht dit jaar nog hun album Dark Days uit, maar de band besloot in oktober dat het het laatste album zou worden. Deze maand speelt de bands hun laatste shows in Engeland.

canterbury

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding