13 covers die we liever op Punk Goes Pop 6 zagen

13 covers die we liever op Punk Goes Pop 6 zagen

Gisteren bracht platenmaatschappij Fearless Records de zesde editie uit in de Punk Goes Pop-serie. Zoals te lezen is in onze review, waren we niet erg gecharmeerd van een groot gedeelte van de covers die op deze plaat te horen zijn. Het voelde als een teleurstelling. Het had allemaal zoveel beter gekund. Omdat we niet houden van teleurstellingen, zijn we op zoek gegaan naar punkcovers van pop artiesten die niet op Punk Goes Pop stonden, in de hoop de pijn te kunnen verzachten.

En die hebben we gevonden. Check hieronder de 13 covers.

1. Our Last Night – “Radioactive” (Imagine Dragons)

Als eerste op ons lijstje staat Our Last Night. De Amerikaanse post-hardcore/rock band staat er ondertussen om bekend dat ze naast eigen nummers regelmatig een covertje uitbrengen. Onlangs coverden ze nog “Habits” van Tove Lo en “Maps” van Maroon 5, maar vorig jaar bereikten ze met deze cover van “Radioactive” enorme publiciteit. De video heeft ondertussen bijna 5 miljoen views.

2. You Me At Six – “Poker Face” (Lady Gaga)

De Britse rock band You Me At Six is ontzettend populair, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Daar wordt de band regelmatig door de BBC uitgenodigd om te komen optreden op de radio. Naast eigen nummers vraagt de omroep ook altijd aan de bands om een covertje uit de hitlijsten te spelen – herkenbaar en effectief, want in Nederland heeft 3fm precies hetzelfde idee dat even succesvol uitpakt. You Me At Six heeft daar enkele jaren geleden in de Live Lounge een cover gedaan van Lady Gaga’s “Poker Face”, dat zo goed in de smaak viel dat de band het maar eens in een studio opnam.

3. A Day To Remember – “Since U Been Gone” (Kelly Clarkson)

Het begon als een grap, toen de Amerikaanse metal band A Day To Remember in 2007 een cover van Kelly Clarkson’s hit opnam. Zanger Jeremy McKinnon zei hierover: “we kozen voor dit lied omdat we dachten dat het zou incarneren wie wij als band zijn, door het meest poppy nummer te nemen en het heftig genoeg te maken zodat mensen erop zouden willen vechten tijdens onze shows”. Het nummer verscheen uiteindelijk op de heruitgave van For Those Who Have Heart.

4. The Amity Affliction – “Born To Die” (Lana Del Rey)

The Amity Affliction heeft met deze cover één van mijn persoonlijk meest favoriete covers ooit gemaakt. De Australiërs hebben een poging gemaakt om de treurige, dromerige trip hop van Lana Del Rey om te toveren naar iets uitdagends en ze hebben alle pijlen die ze hadden recht door de roos geschoten.

5. Stick To Your Guns – “Dog Days Are Over” (Florence + The Machine)

In mei dit jaar bracht platenmaatschappij Sumerian Records wel een héle aparte compilatie uit. Vergeet alle Punk Goes… albums, want dit is een heel album vol covers van de Britse indie pop groep Florence + The Machine. Bands als Periphery, Darkest Hour en Stick To Your Guns dragen allemaal een steentje bij. De meest succesvolle cover van de hele plaat komt van Stick To Your Guns, die “Dog Days Are Over” wist te verbouwen tot een hardcore feest.

6. Architects – “Blood Bank” (Bon Iver)

Vorig jaar bracht één van ’s werelds hardst werkende metal bands Architects hun deluxe uitvoering van het album Daybreaker uit. Naast onder andere de knaller “Black Blood”, bevatte de B-side van het album ook twee covertjes. Eentje van post-hardcore band Thrice en een cover van… Bon Iver, de indie folk formatie, bekend van onder andere “Skinny Love” – je weet wel, dat nummer dat Birdy coverde waardoor ze nu wereldberoemd is. Architects gaat echter niet voor “Skinny Love” maar kiest voor het nummer “Blood Bank”, waarmee ze een eerbetoon aan de band tonen en het toch hun eigen weten te maken.

7. Paramore – “My Hero” (Foo Fighters)

Paramore’s zangeres Hayley Williams wordt op de nieuwe Punk Goes Pop-plaat maar liefst twee keer gecoverd. Helaas kunnen beide covers niet tippen aan de originele uitvoeringen. Maar Paramore zelf is ook niet bang voor een cover. De band nam voor de deluxe uitvoering van het album Riot! een cover op van het nummer “My Hero” van Foo Fighters.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding