13 covers die we liever op Punk Goes Pop 6 zagen

13 covers die we liever op Punk Goes Pop 6 zagen

8. Fall Out Boy – “Beat It” (Michael Jackson)

Het begon als een grapje; een riff die werd gespeeld tijdens een repetitie dat zich langzaam uitbreidde tot een heel nummer. Toen de band het ook enkele keren live begon te spelen dachten ze, “waarom nemen we het niet gewoon op?”. Zo ontstond de cover van Michael Jackson’s “Beat It”. Uiteindelijk hebben ze alles nog groter uitgepakt dan oorspronkelijk ooit bedoeld; muziekvideo erbij, uitbrengen als single, John Mayer die de gitaarsolo speelt, het kan niet gek genoeg.

9. Halestorm – “Get Lucky” (Daft Punk)

Amerikaanse hard rock band Halestorm heeft in de afgelopen jaren twee cover EP’s opgenomen en uitgebracht waarin ze hun eer betonen aan hard rock en heavy metal bands, waaronder Judas Priest, Guns ‘n’ Roses en Heart. Maar naast deze hard rock covers vinden we ook een opmerkelijke cover van Daft Punk’s “Get Lucky”. Na het nummer dag en nacht op de radio te hebben gehoord is het wel tijd voor een stevigere uitvoering.

10. The Blackout – “I Kissed A Girl” (Katy Perry)

The Blackout is een band die wel houdt van een feestje. De Welsche post-hardcore band heeft sinds hun ontstaan al veel covers achter hun naam staan. Tijdens de Kerrang! Tour van 2012 werd de zanger van Sum 41 ziek, waardoor The Blackout elke avond een cover van “Fat Lip” in hun set speelde. De band weet constant hun eigen draai te geven aan elk nummer dat ze maar kennen, maar de cover van Katy Perry’s “I Kissed A Girl”, die verscheen als B-side voor hun single “Children Of The Night” is wel echt het toppunt.

11. Rise Against – “Any Way You Want It” (Journey)

Eigenaren van Rise Against’s tweede album, Revolutions Per Minute, hebben waarschijnlijk vreemd opgekeken toen ze hun CD te lang in de radio hebben laten zitten. Het album bevat namelijk een opmerkelijke cover van Journey’s “Any Way You Want It” als verborgen bonustrack. Mensen die het nummer op wonderbaarlijke wijze over het hoofd hadden gezien, zagen het nummer alsnog aan het licht komen in 2013, toen de band een B-side compilatie uitbracht. Naast deze cover staan er ook nog covers van bands als Minor Threat, Black Flag maar ook Bob Dylan en Bruce Springsteen op.

12. Hacktivist – “Niggas In Paris” (Jay-Z & Kanye West)

De Britse groep Hacktivist kreeg nogal vreemde reacties toen ze voor het eerst van zich lieten horen. Een band die rap met djent combineerde? Hacktivist heeft bewezen dat het kan. Vorig jaar namen ze een cover op van Jay-Z en Kanye West’s nummer “Niggas In Paris”, een nummer dat voor Hacktivist op het lijf lijkt geschreven.

13. DevilDriver – “Sail” (AWOLNATION)

Bij een klassieke melodische death metal band als DevilDriver zou je niet snel een cover verwachten van een pop nummer. Misschien bands als Iron Maiden, maar een cover van AWOLNATION’s “Sail” is bijna te ongeloofwaardig voor woorden. De band heeft deze cover toch opgenomen als afsluiter van hun laatste album Winter Kills, nadat zanger Dez Fafara aan het nummer geïntroduceerd werd door zijn zonen.

Bonus track: LIGHTS – “Fall Back Down” (Rancid)

Allemaal leuk en aardig, die punk bands die pop nummers coveren, maar hoe zou het zijn als het andersom zou gebeuren? Dat bewees synth pop zangeres LIGHTS toen ze voor haar akoestische EP een cover opnam van Rancid’s “Fall Back Down”. De zangeres deinst ondanks haar originele nummers niet weg voor wat metal; ze is namelijk ook te horen op albums van Bring Me The Horizon, blessthefall en Silverstein.

Staat jouw favoriet ook ergens in dit lijstje? Of heb je misschien ergens een cover gehoord waarbij je je oren niet geloofde? Laat het ons weten in een reactie!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding