10 dingen die je moet weten over Of Mice & Men

10 dingen die je moet weten over Of Mice & Men

5. Austin Carlile onderging in 2010 een hartoperatie en mocht daardoor niet meer touren. Op het zelfde moment ontstond er onenigheid in de band en werd er besloten dat Carlile niet langer deel uitmaakte van de band. Jerry Roush werd hierdoor voor een korte periode de zanger van Of Mice & Men. In 2011 keerde Carlile terug en werd ook gitarist Alan Ashby lid van de band.

Austin Carlile

Op de foto hierboven zie je Austin Carlile met midden in de tattoo op zijn borst een litteken.


6. Pas sinds het album Restoring Force neemt Aaron Pauley de clean vocals voor zijn rekening. Zijn voorganger, Shayley Bourget, vertrok in 2012 uit de band wegens depressie, alcoholproblemen en andere persoonlijke problemen. Het leek een vriendschappelijke breuk, maar later bleek uit verschillende interviews dat er meer aan de hand was dan dat.


7. Gitarist Alan Ashby wordt soms verward met de 62-jarige Alan Dean Ashby, een voormalig Amerikaans honkbalspeler en tegenwoordig sport commentator. Hij was catcher in Major League Baseball for de Cleveland Indians, Toronto Blue Jays en Houston Astros.


8. Lead-gitarist Phil Manansala en drummer Valentino Arteaga zijn de enige twee leden die al sinds het begin in Of Mice & Men zitten. Phil, Valentino en eerste clean vocalist Jon woonden alledrie in Californie, wat voor Austin Carlile en Jaxin Hall reden was hier ook naartoe te verhuizen. Niet veel later werd Jon Kintz vervangen door Shayley Bourget.


9. Austin Carlile werd op 1 april 2013 samen met drumtech Loniel Robinson II opgepakt. Fans speculeerden dat Carlile en Robinson iemand in elkaar hadden geslagen omdat er gespot werd met een overleden fan, de band heeft tot op heden echter nooit een statement gegeven.


10. Of Mice & Men staat op zaterdag 14 juni op Jera On Air en speelt op 21 augustus in Tivoli de Helling, Utrecht. DutchScene geeft 2×2 vrijkaarten weg voor de show in Utrecht, ook kan je kans maken op combitickets voor Jera On Air.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding