10 dingen die je moet weten over Of Mice & Men

10 dingen die je moet weten over Of Mice & Men

Of Mice & Men is op dit moment één van de populairste bands in onze scene. De band wist onlangs nog de Oude Zaal van de Melkweg uit te verkopen, speelt op Jera On Air en staat later dit jaar ook nog eens in Tivoli. Hier zijn 10 dingen die jij moet weten over deze band!

1. De band is vernoemd naar de roman “Of Mice and Men” van John Steinbeck. Austin Carlile (zanger) en Jaxin Hall (ex-bassist) hebben deze naam gekozen omdat het boek vertelt dat goed voorbereide plannen van muizen en mensen vaak verslappen.

“You Make plans, and they get screwed up. Jaxin Hall and I both had plans for life, and they both got screwed up, so now we’re making the most of what we can.”


2. Het laatste album Restoring Force ging in de eerste week meer dan 50.000 keer over de toonbank. Waar het vorige album The Flood op de 23e plek belandde, stond Restoring Force in de eerste week op de vierde plaats in de Billboard 200.


3. De band bracht op 1 december het nummer “You’re Not Alone” uit. Het nummer werd geschreven voor fans die door een moeilijke periode in hun leven gaan. Austin Carlile liet in een interview weten dat de band wilde dat de luisteraars weten dat zij niet alleen zijn, “We’re all going through it with them.”


4. Of Mice & Men oprichter en frontman Austin Carlile was in 2007 en 2008 zanger bij Attack Attack! De zanger werd ontslagen om persoonlijke en medische redenen, zijn vervanger was Nick Barham. Attack Attack! heeft in 2013 besloten er helemaal mee te stoppen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding