PVRIS brengt nieuwe single “Burn The Witch” uit
Foto: VESSED

PVRIS


PVRIS brengt nieuwe single “Burn The Witch” uit

PVRIS heeft zojuist hun eerste single van het jaar uitgebracht – een krachtige samenwerking met de Canadese rapper Tommy Genesis en de experimentele DJ/producer/vocalist Alice Longyu-Gao, samen met medeschrijver Kanner. Het nummer, getiteld “Burn The Witch”, markeert niet alleen PVRIS’ eerste release van 2024, maar dient ook als de leading single voor het aankomende project van de band, dat gepland staat voor release deze lente via Hopeless Records.

De track is doordrenkt met een sinistere energie en toont Lyndsey Gunnulfsen’s kenmerkende productievaardigheden op nieuwe extremen. Het nummer is een eerbetoon aan de unieke creatieve visie van elke artiest en de kracht van vrouwelijke samenwerking, gedreven door onstuitbare punk, politieke en tumultueuze energie.

“Burn The Witch” is niet alleen een muzikaal statement, maar markeert ook een mijlpaal voor Gunnulfsen. Het is haar eerste volledig zelfgeproduceerde release na een decennium van PVRIS’ carrière. Ze deelde haar enthousiasme over de samenwerking met Tommy Genesis en Alice Longyu-Gao, waarbij ze benadrukte dat het een droom was om met deze getalenteerde artiesten samen te werken.

De aankomende internationale tour van PVRIS, gepland voor april 2024, omvat 47 data en omvat locaties als de Troxy in Londen en The Wiltern in Los Angeles. Het wordt een grootschalig evenement met support van Pale Waves, Scene Queen, Bruses, en Sophie Powers. Op 9 mei geeft PVRIS een optreden in TivoliVredenburg, Utrecht.

Wat dit project extra bijzonder maakt, is de toewijding van Gunnulfsen om uitsluitend vrouwelijke schrijvers, mix- en mastering-ingenieurs in te schakelen voor het hele proces van muziekproductie. Deze inspanning is bedoeld om een ruimte te creëren waar vrouwelijke, vrouwelijke-identificerende, trans en non-binaire muzikanten volledig worden ondersteund.

“Het nummer is geproduceerd en opgenomen over de hele wereld tijdens tournees en tussen de tours door aan het einde van vorig jaar. Ik begon het nummer voor de lol in een koffiebar in Ashland, Oregon, op een vrije dag tijdens de Godless/Goddess-tour (waar ik Tommy Genesis ontmoette). Ik begon te werken aan sommige delen met Kanner in mijn thuisstudio in LA voordat ik op tournee ging. Kort daarna, te midden van reizen, werkte ik eraan om het te voltooien op verschillende locaties, waaronder de tourbus. Ik nam stiekem enkele live drums op tijdens onze pauzes bij repetities in Londen, waarbij ik sommige van onze live-show drummicrofoons verbond met mijn interface en loops creëerde voor bepaalde secties. Vervolgens stuurden Tommy en Alice hun delen virtueel en werkte ik eraan om ieders bijdragen samen te voegen terwijl we onze tournee in Europa afrondden. Ik richtte een kleine reisstudio op in Bath (VK) en Sydney, Australië, om dat af te ronden en nog een paar resterende delen op te nemen. Dit nummer werd voltooid op de bank van mijn ouders de avond dat ik terugvloog voor de feestdagen. Ik voel me zo dankbaar dat Hopeless en het PVRIS-team zo ondersteunend waren bij dit project.” laat Lyndsey Gunnulfsen weten in een persbericht.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding