Sum 41 kondigt laatste album ‘Heaven :x: Hell’ aan, releaset nieuwe single
Foto: Travis Shinn

Sum 41


Sum 41 kondigt laatste album ‘Heaven :x: Hell’ aan, releaset nieuwe single

Sum 41 heeft bekend gemaakt dat hun allerlaatste album, getiteld ‘Heaven :x: Hell’, op 29 maart 2024 zal worden uitgebracht via Rise Records. De met een Grammy genomineerde band belooft dat het het meest ambitieuze album is tot nu toe. ‘Heaven’ bevat 10 tracks van knallende high-energy poppunk, terwijl ‘Hell’ bestaat uit tien heavy metal anthems doordrenkt met snijdende solo’s, scheurende riffs en opzwepende hooks. De band heeft gedurende hun hele carrière op de grens van poppunk en metal gebalanceerd, en ‘Heaven :x: Hell’ getuigt van hun innovatieve geluid en ongeëvenaarde vaardigheid, waarmee ze zichzelf bewijzen als pioniers 27 jaar na het begin van de band.

Over het nieuwe album zegt zanger Deryck Whibley: “Toen ik de muziek hoorde, was ik er zeker genoeg van om te zeggen: ‘Dit is het album waarop ik wil afsluiten.’ We hebben een dubbelalbum gemaakt van poppunk en metal, en het klopt. Het kostte ons lang om deze weg voor onszelf te banen, maar we deden het, en het is uniek voor ons.”

Samen met de aankondiging heeft Sum 41 een nieuwe single en muziekvideo uitgebracht, genaamd “Rise Up”. Als eerste voorproefje van de metalmuziek van het aankomende album op de ‘Hell’-kant, opent “Rise Up” met een stortvloed van gitaarriffs en dreunende drums, geschikt voor een moshpit recht uit de beginjaren van de band. “Toen ik ‘Rise Up’ schreef, voelde ik me zoals toen ik voor het eerst werd getekend,” zegt Deryck. “Ik voelde de druk en de noodzaak om iets geweldigs te creëren, maar ik voelde me tegelijkertijd zo opgewonden.”

Eerder deelde Sum 41 “Landmines” van het poppunk-gedeelte ‘Heaven :x: Hell’. De track, met een meeslepend refrein en dreunende ritmes, werd uitgebracht met een nostalgische muziekvideo.

Eerder dit jaar kondigde Sum 41 hun breakup aan na 27 jaar muziek maken samen – het nieuws werd gemeld door The New York Times, NPR, Rolling Stone, CNN, Bloomberg, Pitchfork, TODAY, CBS, Billboard, en talloze andere belangrijke nieuwsbronnen wereldwijd. ‘Heaven :x: Hell’ streeft naar niets minder dan grootsheid, een perfect afscheidscadeau van de band aan de fans die hen eindeloos hebben gesteund.

Terugkijkend op de 27-jarige carrière van de band heeft Sum 41 stevig hun plek in de rockgeschiedenis verankerd met meer dan 15 miljoen verkochte platen wereldwijd, meerdere Billboard Charting-releases, een Grammy Award-nominatie, 2 Juno Awards (7 nominaties), een Kerrang! Award in 2002, meerdere Alternative Press Music Awards en talloze andere onderscheidingen.

In 2024 is Sum 41 nog één keer te zien op Jera On Air. Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via deze link.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding