Knuckle Puck brengt nieuwe videoclip uit
Foto: Andy Eclov

Knuckle Puck


Knuckle Puck brengt nieuwe videoclip uit

Knuckle Puck heeft gisteren hun nieuwe album ‘Losing What We Love’ uitgebracht via Pure Noise Records. Ter ere van het nieuwe album heeft de band een video uitgebracht voor de nieuwe single “You & I”.

“‘You & I’ is een nummer over het zeer bewust zijn van hoe verschrikkelijk iemand is als persoon en uitkijken naar het doorsnijden van banden met hen,” zegt de band in een persbericht.

In de afgelopen dertien jaar heeft de band hun vakmanschap verfijnd met drie albums en hebben ze handig hun emotionele spectrum in balans gehouden, met enerzijds temperamentvolle en diep introspectieve teksten, maar anderzijds ook met een onderliggende laag van optimisme om de spanning te doorbreken.

Maar met de release van hun vierde album “Losing What We Love” houdt Knuckle Puck op met het mooier maken van de harde waarheden van het leven. Het is een plaat over het aanvaarden van dat feit. Het is een poging om over te gaan van een hoogtepunt in het leven naar een dieptepunt. Deze nummers zijn een eerbetoon aan het vertrouwde, terwijl ze erkennen dat niets voor altijd hetzelfde kan blijven.

“Een lange tijd voelden we de verantwoordelijkheid om overweldigende hoop in onze teksten te hebben”, legt Cassasanto uit. “Deze keer begonnen we eerlijker te schrijven, met minder intentie om cool of hoopvol te klinken. Het voelt alsof we een beetje een verloren strijd voeren met de staat van de wereld, maar in het verleden zouden we zeggen: ‘Oh, maar het komt wel goed!’ Nu zeggen we: ‘Nee, we zouden in paniek moeten raken.’ Dit album voelt meer als een uitdrukking dan als een motiverende speech.”

Opgenomen met producent Seth Henderson, bekend van zijn werk met o.a. State Champs en Real Friends, volgt ‘Losing What We Love’ de EP ‘Disposable Life’ uit 2022 op en markeert het eerste album van de band voor Pure Noise Records. In veel opzichten is het een terugkeer naar het begin van de band – niet noodzakelijk qua geluid, maar wel qua essentie van songwriting.

Bekijk de videoclip van “You & I” hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding