Normandie brengt nieuwe single uit

Normandie


Normandie brengt nieuwe single uit

Normandie is terug met de nieuwe single “Blood In The Water”. Het is het eerste nieuwe materiaal dat verschijnt sinds de Zweedse trio in 2021 het album Dark & Beautiful Secrets uitbracht, dat inmiddels meer dan 30 miljoen streams heeft.

Frontman Philip Strand spreekt over het nummer en zegt: “Blood In The Water gaat over hoe ‘gekwetste mensen anderen kwetsen’, hoe negativiteit besmettelijk is en hoe het mensen kan meeslepen in negatieve spiraal waarin ze onbewust de mensen om hen heen pijn doen.”

Het onderwerp van “Dark & Beautiful Secrets” was sterk beïnvloed door Philip’s religieuze jeugd. Nu de band een nieuwe fase ingaat, raakt “Blood In The Water” daar ook lichtjes aan en fungeert het als de perfecte brug.

“Ook al heb ik op zeer jonge leeftijd de kerk verlaten, ben ik opgevoed met het geloof dat iedere persoon met een schone lei wordt geboren, en vervolgens vormen onze ervaringen en trauma’s ons als mensen. Ik heb altijd kwetsende mensen gezien als beschadigd, verdrietig en misschien zelfs onrechtvaardig beoordeeld op basis van hun gedrag in plaats van hun verleden. Niemand is van nature slecht, het is iets wat we onderweg oppikken en meestal voortkomt uit pijn en lijden op de een of andere manier.”

“Met dit nummer wilde ik me inleven in het hoofd van de gekwetste/kwetsende persoon en proberen hun gedragingen en patronen te begrijpen. ‘Love me til my heart stops, hit me like a freight truck’ is een van mijn favoriete regels. Ik beschouw liefde als een drug, waarbij de tolerantie van de persoon wordt opgebouwd en hen aanzet om echt weggeblazen te worden door hun gevoelens om de pijn binnenin te verbergen.”

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding