The Amazons in Vera

The Amazons in Vera

Afgelopen vrijdag stonden The Amazons in Vera te Groningen. Ter promotie van het debuut album The Amazons is het viertal druk aan het touren door Europa en daarbuiten.

In het voorprogramma vanavond staan The Great Communicators uit Den Haag en Amsterdam. Na de eerste EP Bide Your Time werd afgelopen jaar het album Lucky Horse uitgebracht. Het is fijn dat de sterke samenzang tussen Arend Dijkstra en Shawnee Erfmann live goed uit de verf komt. Op de plaat is dit namelijk een belangrijk element. Verder is er muzikaal gezien weinig op deze groep aan te merken. Vooral drummer Marco Burggraf houdt het geheel zeer strak bij elkaar. De goed in het gehoor liggende indie liedjes als “Motion”, “Sideways” en “Big Ideas” warmen de zaal lekker op.

Daarna is het tijd voor The Amazons. De zaal is behoorlijk goed gevuld en ook het jonge publiek heeft het, uit Reading afkomstige, viertal al ontdekt. Het gaat behoorlijk hard met deze band ondanks het gegeven dat ze pas in 2014 zijn gestart. Zo werd het debuut goed opgepakt door MTV, BBC en 3FM. Daardoor stonden de heren afgelopen zomer al op Reading & Leeds, Pukkelpop en Best Kept Secret. Daarnaast mochten ze ook al mee op tournee met The Kooks. De indie rock laat zich kenmerken door invloeden van acts als Arctic Monkeys, The Vaccines en, hoe verrassend, The Kooks.

Misschien zijn het niet eens de liedjes zelf die een verpletterende indruk achter laten deze avond. Nee, vooral het bravoure waarmee men op het podium staat is ongekend. Zanger Matt Thomson beschikt over een karakteristieke stem en zorgt mede door zijn vuurrode bos haren over een enorm charisma. Met speels gemak windt hij vanavond het publiek om zijn vingers. Ook gitarist Chris Alderton scoort punten deze avond. Het is fenomenaal om te zien met hoeveel souplesse hij de noten uit zijn gitaar laat komen. Wanneer er dan ook nog een stevige ritme sectie staat met bassist Elliot Briggs en drummer Josef Emmet is het geheel compleet. Onderling is er weinig interactie tussen de mannen, maar op individueel gebied is het genieten waardoor het niet stoort.

Dan zijn er ook nog de liedjes die tot nu toe zijn geschreven. Stuk voor stuk goede tracks met de nodige stadion potentie. De stem van Matt Thomson wil tijdens de show nog wel eens uit de bocht vliegen, maar hij komt er prima mee weg. Het zorgt voor het rauwe randje dat ervoor zorgt dat de band niet altijd binnen de lijntjes blijft kleuren. Nummers als “Stay With Me”, “Ultraviolet”, “Little Something” en “Junk Food Forever” zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Er ontstaat zo nu en dan zelfs een moshpit en menig bezoeker zingt de teksten woord voor woord mee.

The Amazons hebben een uitstekende indruk achter gelaten in het hoge noorden. Het is bijna niet voor te stellen dat deze band nog maar drie jaar bezig is. In november komen ze weer naar Nederland voor shows in Tilburg en Nijmegen. Wie de band nog in een intieme setting wil zien kan maar beter kaartjes gaan halen. De kans is namelijk groot dat de band binnen afzienbare tijd richting zalen als AFAS Amsterdam en andere grote zalen gaat afreizen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding