The Great Communicators – Lucky Horse

The Great Communicators – Lucky Horse

Het is weer tijd voor wat muziek van Nederlandse bodem. De Haags-Amsterdamse indierockband The Great Communicators zal a.s. vrijdag hun debuutplaat uit gaan brengen. Lucky Horse is de tweede release van de band na hun EP Bide Your Time.

In begin 2012 werd de band rondom zanger Arend Dijkstra en zangeres Gaia Slotboom opgericht. De muziek staat bekend om hun sterke samenzang en zomerse melodieën die doordrenkt zijn met subtiel en vernuftig gitaarwerk. Na de EP werd het tijd voor een volledig album. De opnames vonden plaats in de Kytopia-studio met producer Simon Akkermans. In de afgelopen jaren werd de band vele mogelijkheden voor de voeten geworpen. Dat dit niet altijd positief is blijkt wel uit het feit dat dit bijna verlammend heeft gewerkt. Ook nu is de weg die The Great Communicators zal gaan bewandelen nog niet bekend, maar met deze plaat durven ze wel het onbekende avontuur aan te gaan.

De plaat wordt afgetrapt met het frisse “Sideways”. Een lekkere indie riff geeft dit nummer een erg relaxte vibe. Het doet denken aan Kensington uit de tijd van Borders en dat is zeker niet verkeerd. In de outro wordt er gewerkt met wat steviger akkoorden werk. Ook “Motion” is een juweeltje en heeft absoluut een internationaal geluid. Niet voor niets is deze track al gereleased als single. De tempowisselingen in de zang tijdens “Old Car” zorgen voor een speels effect. De nieuwste single “Big Ideas” werd 16 september uitgebracht met een hoog zomers gehalte. Opvallend zijn de sterk neergezette baslijnen die lekker dik klinken. Ook in “Loose Ends” is de basis neergelegd door bassist Timothy Dunn. Het klinkt als een duistere track die ook niet had misstaan op een plaat van Jimmy Eat World. Daarmee is ook direct helder dat er ruimte is voor meer emoties en dat is absoluut een pluspunt.

Het opzwepende “New Phase” neemt de luisteraar mee op een dromerige muzikale reis naar een groots einde. De met delay besprenkelde gitaarpartijen tijdens “Strains” in combinatie met de wederom pompende baslijnen doen denken aan een combinatie van het laatste werk van Go Back To The Zoo en The Cure. Met “Magic Coat” laat de band nog één keer hun indie sound horen waarna de plaat wordt besloten met het akoestische “Cliffhanger”. Een zeer bijzondere track waar de melancholie werkelijk vanaf spat.

Beoordeling: 7,5

Ondanks het gegeven dat The Great Communicators nog niet volledig hun toekomst heeft uitgestippeld hebben ze wel een dijk van een debuut neergezet. Aan afwisseling geen gebrek. De samenzang is een sterk punt van deze band en houdt het geluid aantrekkelijk. Verder is de productie werkelijk fantastisch. Alles is goed afzonderlijk van elkaar te horen en bij iedere luister beurt hoor je ergens wel weer een nieuwe gitaar riff of toets partij. Muzikaal gezien zit het goed in elkaar en daarom is Lucky Horse verplichte kost voor iedere indie liefhebber.

Releasedatum: 23 september 2016
Label: Dapper
Verkrijgbaar via: Bol.com


Tracklist: 9200000063622667

1. Sideways
2. Motion
3. Old Car
4. Big Ideas
5. Loose Ends
6. the New Phase
7. Strains
8. Push Me Over
9. Away From The Sun
10. Magic Coat
11. Cliffhanger

 

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding