#TBT: All Time Low – So Wrong, It’s Right

All Time Low


#TBT: All Time Low – So Wrong, It’s Right

Het is inmiddels exact tien jaar geleden, maar 2007 staat nog steeds te boek als een van de beste muziekjaren in de scene. Om alle nostalgische gevoelens weer even aan te wakkeren en als eerbetoon naar al die geweldige platen die dit jaar hun tien jarig jubileum vieren, zet DutchScene elke maand een ander album uit 2007 in het zonnetje.

Blink-182 ging met hun titelloze album experimenteel doen, waarmee ze verder dan ooit verwijderd waren van de vertrouwde poppunk sound, My Chemical Romance ging met The Black Parade nog theatraler doen dan ze al deden, en Fall Out Boy had opeens Jay-Z op hun nieuwe plaat staan. Waar waren toch die onbezorgde, opbeurende poppunk liedjes over feestjes en zonnige middagen gebleven? En toen was daar All Time Low.

So Wrong, It’s Right staat bomvol met songs die eigenlijk te zomers zijn voor een release in de laatste week van september. De pakkende hooks zijn ten opzichte van debuutplaat The Party Scene aanzienlijk meer memorabel en jeugdige energie op de plaat is precies wat we de laatste tijd zo gemist hebben. Pop punk volgens het boekje misschien, maar die gang-vocalen, gecombineerd met de aanstekelijke melodieën en traditionele akkoordenpatronen weten moeiteloos de najaarsblues te verbreken.

Toch kan de jeugdige oprechtheid van Alex Gaskarth en kompanen ook een valkuil zijn. Dan hebben we het niet eens over hoe de toen 19-jarige Alex over Jägermeister zingt terwijl de alcohol-leeftijd in Maryland 21 is, maar des te meer over hoe puberaal en vrouwonvriendelijk de teksten van Gaskarth kunnen zijn. Niet verbazend, maar aangezien dat gedrag tien jaar later nog niet of nauwelijks is aangepast, hadden we misschien in 2007 al aan de bel moeten trekken.

Het was So Wrong, It’s Right wat in een vorig decennium de harde kern vormde. Opvolger Nothing Personal betekende de definitieve doorbraak naar het grote publiek, maar de single “Dear Maria, Count Me In” is nog altijd het enige in de ATL-discografie wat ooit platina is gegaan. Misschien is het wel dankzij deze plaat dat bands als Neck Deep en State Champs, met alle zonnige poppunk liedjes van dien, überhaupt bestaan.

Releasedatum: 25 september 2007
Label: Hopeless Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

 1. This is How We Do
 2. Let it Roll
 3. Six Feet Under the Stars
 4. Holly (Would You Turn Me On?)
 5. The Beach
 6. Dear Maria Count Me In
 7. Shameless
 8. Remembering Sunday
 9. Vegas
 10. Stay Awake (Dreams Only Last For a Night)
 11. Come On, Come All
 12. Poppin’ Champagne

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding