#TBT: Fall Out Boy – Infinity On High

Fall Out Boy


#TBT: Fall Out Boy – Infinity On High

Het is inmiddels exact tien jaar geleden, maar 2007 staat nog steeds te boek als een van de beste muziekjaren in de scene. Om alle nostalgische gevoelens weer even aan te wakkeren en als eerbetoon naar al die geweldige platen die dit jaar hun tien jarig jubileum vieren, zet DutchScene elke maand een ander album uit 2007 in het zonnetje. Deze maand: Fall Out Boy – Infinity On High.

Het feit dat we “Sugar We’re Going Down” nog steeds woord voor woord mee kunnen zingen bewijst het oorverdovende succes van het album From Under The Cork Tree. Het restte de heren van Fall Out Boy dus de zware taak om deze zegetocht voort te zetten. Dit brengt ons naar 6 februari 2007, de dag waarop het vervolg album Infinity on High het levenslicht zag. De plaat heeft trouwens een Nederlands tintje. De titel, Infinity On High, is afkomstig uit een brief van Vincent van Gogh uit 1888, geschreven aan zijn broer Theo: “Wees duidelijk bewust van de oneindigheid daar boven“.

Het startschot op de plaat wordt gegeven door niemand minder dan Jay-Z en hiermee geven Pete, Patrick, Joe en Andy een duidelijke boodschap mee: Als je dacht dat “Sugar We’re Going Down” een groot succes is, wacht maar tot je dit hoort! De poppunk van het viertal wordt op ambitieuze wijze vermengd met een vleugje R&B en Gospel, de zang van Patrick is met sprongen vooruitgegaan, en hoewel het gladgestreken geheel misschien een beetje overkill is, is deze meer pop-georiënteerde plaat über aanstekelijk, pakkend en meer van dit soort synoniemen. En dan hebben we het nog niet eens over alle FOB-klassiekers op Infinity on High: “This Ain’t a Scene”, “Thnks fr th Mmrs”, en ga zo maar door.

Het duurde Infinity een bescheiden drie maanden om de platina status te bereiken, waarmee Fall Out Boy het tot de lijst van bestverkopende artiesten van 2007 schopte. Bovendien bleef de plaat maar liefst negentien weken in de Nederlandse album top 100. Toch keerde het tij voor de band. Pete raakte aan de lsd, opvolgalbum Folie à Deux viel tegen na het mega-succes van Infinity met de beruchte break als gevolg. Nu weten we inmiddels dat het uiteindelijk gelukkig wel weer goed komt met Fall Out Boy. Om naar “Thnks fr th Mmrs” te verwijzen als we het over FOB’s zegetocht anno 2007 hebben, is hierbij een inkoppertje.

Releasedatum: 6 februari 2007
Label: Island Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

 1. Thriller
 2. The Take Over, The Breaks Over
 3. This Aint a Scene, It’s an Arms Race
 4. I’m Like A Lawyer With The Way I’m Always Trying To Get You Off (Me + You)
 5. Hum Hallelujah
 6. Golden
 7. Thnks Fr Th Mmrs
 8. Don’t You Know Who I Think I Am
 9. The (After) Life Of The Party
 10. The Carpal Tunnel Of Love
 11. 11 Bang The Doldrums
 12. Fame > Infamy
 13. You’re Crashing, But You’re No Wave
 14. I’ve Got All This Ringing In My Ears And None On My Fingers

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding