RONDÉ in De Oosterpoort

RONDÉ in De Oosterpoort

Gisteravond stond de Nederlands indie sensatie RONDÉ in De Oosterpoort te Groningen. Het was de laatste show van een succesvolle eerste eigen tour.

Ondanks dat de band in 2015 3FM Serious Talent werd brachten ze pas afgelopen januari het debuut album RONDÉ uit. Stemproblemen bij frontvrouw Rikki Borgelt zorgden voor de nodige aanpassingen in de planning van de groep jonge muzikanten. Ondertussen heeft de band de nodige kilometers in de benen wat betreft live shows en ook een handvol hits. Kortom het gaat goed met RONDÉ. Vanavond is de binnenzaal van De Oosterpoort uitverkocht. Dat er vraag is naar meer shows en grotere zalen blijkt uit het feit dat er alweer een nieuwe tour is aangekondigd aan het eind van dit jaar. Of dat terecht is zal blijken.

Er is vanavond geen voorprogramma en om precies 20:00 uur stapt het vijftal de bühne op. Er wordt geopend met het sterke “Do You Feel” waarbij het grotendeels jonge publiek al wat in beweging komt. Vocaal gezien is Rikki dik in orde vanavond. Ondanks terugkerende problemen met het in-ear systeem haalt ze het einde zonder problemen. De ietwat verlegen zangeres komt oprecht over tussen de nummers en dat maakt het geheel tastbaar. Er wordt met een rap tempo door de set gegaan waarbij de tracks “Why Do You Care”, “Go” en “Electric Lover” voorbij komen.

Zoals ook op de plaat zorgen de dikke baslijnen van Cas Oomen en de uiterst strak drummende Sharon Zarr voor een stabiele ritme sectie. Gitarist Arnel Paap en toetsenist Adriaan Persons creëren het volle geluid wat kenmerkend is voor de sound van RONDÉ. Daarnaast zijn de overgangen binnen de nummers van grootse festival knallers naar klein en ingetogen goed gevonden. Dit is onder andere het geval in “Together We Fall”. Verder zijn de hits “Naturally”, “Run”, “We Are One” en laatste single “Headlights” stuk voor stuk goede liedjes. Natuurlijk is het radiovriendelijke gehalte hoog, maar is dat een probleem? In ieder geval niet wanneer het live ook staat als een huis. Tijdens de outro van “Run” horen we een RONDÉ waar we graag nog meer van willen zien. Alle registers gaan dan open  en het publiek kan vervolgens tevreden de zaal verlaten. Die uitbundigheid en lossere presentatie is iets waar de band nog aan kan schaven.

RONDÉ laat zien klaar te zijn voor de grotere zalen van ons land en misschien was dit wel de laatste keer in een intieme setting als deze. Ondanks dat de band nog jong is spat de muzikaliteit ervan af en is de kans op succes in de toekomst absoluut aanwezig. Te hopen valt dat er snel aan nieuw materiaal wordt gewerkt zodat de catalogus uitgebreid kan worden en er langer gespeeld kan worden. Een dik uur RONDÉ smaakt namelijk naar meer.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding