RONDÉ – RONDÉ

RONDÉ – RONDÉ

Morgen is het zover. Het debuutalbum van RONDÉ zal dan in de schappen liggen. Wederom een jonge band die lekker aan de weg aan het timmeren is. Onlangs brachten ze hun nieuwe single “Naturally” uit en staan ze aanstaande zaterdag op Noorderslag.

Met een aantal dijken van hits op zak was het nog altijd wachten op die debuutplaat. Met “Run”en “We Are One” zette de band zich in 2014 en 2015 al op de kaart. Een 3FM Serious Talent award kon dan ook niet uitblijven. Helaas gooiden de stembanden van zangeres Rikki Borgelt roet in het eten. Een operatie kon niet uitblijven en de opmars moest even worden gestaakt. Nadat de stem weer helemaal up-to-date was werden vele festivals aangedaan als Lowlands, Concert At Sea en Mysteryland. Afgelopen augustus werd de single “Why Do You Care” uitgebracht als voorloper op het aanstaande album.

RONDÉ staat bekend om hun eigen sound en de karakteristieke stem van Rikki. De zangeres zorgt daarnaast met haar mysterieuze uitstraling voor een enorme hoeveelheid charisma. Daarnaast is de sound een mengeling van indie met warme en melodieuze invloeden. Maar aan de andere kant wordt ook melancholie niet uit de weg gegaan. De verscheidenheid komt voort uit de verschillende achtergronden van de leden. Ondanks dat is de band hecht en naar eigen zeggen een echte Wolfpack.

De plaat trapt af met “Why Do You Care” waarbij een steady drumbeat samen met een verschrikkelijk catchy piano partij zorgen voor de basis. Het zou onder de noemer van dreamy jaren 80 pop kunnen vallen. De lekkere baslijnen komen uit de vingers van Cas Oomen. Met “City Lights” wordt een lente vibe neergezet waarbij de eerste zonnestralen direct door breken. Het speelse “Do You Feel” zet met een four-on-the-floor beat een hoog dance gehalte neer. In zowel “Electric Lover” en “Together We Fall” blenden de gitaren en toetsen op een geweldige manier met elkaar. Gitarist Armel Paap en toetsenist Adriaan Persons zijn in staat om dit op overtuigende wijze te vertolken. Het zit allemaal goed in elkaar, maar nergens wordt er buiten de boekjes gegaan. Dat is wellicht ook het enige kleine mankement. Armel zou met zijn punkachtergrond hier en daar misschien toch net voor wat meer vuur hebben kunnen zorgen.

De nieuwe single “Naturally” kent een erg sterke intro. Wanneer de drums hun intrede doen is het sterke spel van drummer Sharon Zarr een genot om naar te luisteren. Even later is het tijd voor “Headlights”. Het is niet de meest uit de voegen geschoten single van de band. Echter laat het wel duidelijk horen waar de band toe in staat is. De opbouw is opzwepend en laat dance combineren met delay gevulde gitaarriffs. De bridge en outro zijn goed gevonden en laten de kunsten van Cas en Rikki goed naar voren komen. Het schijfje sluit af met de grootste hits “Run” en “We Are One”.

Beoordeling: 7,5

Een prima beoordeling voor deze jonge honden. Ondanks dat de band nergens buiten het welbekende boekje gaat zijn ze er wel in geslaagd een sterk debuut af te leveren. Muzikaal is het allemaal dik in orde en vooral de verscheidenheid aan nummers is sterk gedaan. Zoals gezegd zorgt de stem van Rikki voor een psychedelische  en zweverige sfeer en daardoor  is de band onmiskenbaar met hun sound. Ook de productie ligt lekker in gehoor en het onderlinge spel is goed te volgen. Ondanks al het positieve lijkt de band op dit moment nog voor veiligheid te hebben gekozen. Wanneer de remmen er echt afgaan zouden de mogelijkheden voor RONDÉ nog wel eens oneindig kunnen zijn.

Releasedatum: 13 januari
Label: Universal Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


1. Why Do You Care
2. City Lights
3. Go
4. Do You Feel
5. Electric Lover
6. Together We Fall
7.  Naturally
8. We Got To Have It All
9.  Headlights
10. Hunt Me Down
11. Let This Moment Last
12. Run
13. We Are One

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding