#TBT: Enter Shikari – Take To The Skies

Enter Shikari


#TBT: Enter Shikari – Take To The Skies

Het is inmiddels exact tien jaar geleden, maar 2007 staat nog steeds te boek als een van de beste muziekjaren in de scene. Om alle nostalgische gevoelens weer even aan te wakkeren en als eerbetoon naar al die geweldige platen die dit jaar hun tien jarig jubileum vieren, zet DutchScene elke maand een ander album uit 2007 in het zonnetje.

Enter Shikari heeft alle recht om het tienjarig jubileum van hun debuut Take To The Skies te vieren, want de aanloop naar de release op 19 maart 2007 ging verre van soepel. Sommige platenlabels wilden de band wel tekenen, maar die specifieke samenwerkingen zag het kwartet uit St. Albans niet zitten. Maatschappijen waar de band wel graag mee in zee zou willen, hadden geen interesse. De oplossing lag voor de hand: Fuck it, breng de officiële debuutplaat uit via het eigen kersverse Ambush Reality label.

De platenmaatschappijen hadden vooral moeite met de tracklist. Met vier interludes, tussen de diverse songs die al op eerdere EP’s verschenen waren, leek de release van dit album toch ietwat risicovol. Desalniettemin is Take To The Skies de geschiedenis in gegaan als één van de meest baanbrekende albums uit de scene. De post-hardcore van dit viertal gecombineerd met pakkende house- en techno-invloeden is anno 2007 nog opzoek naar een effectieve rolverdeling en op de mindere momenten zit Rou Reynolds’ stem nog tegen het schuurpapier aan, maar de creativiteit waarmee deze jongens wat demootjes van die gouden combi tot kunst hebben verheven, hebben niet veel bands kunnen evenaren.

Nu dus, tien jaar na dato, heeft Enter Shikari nog steeds geen enkele bezettingswijziging ondergaan. Rou, Rob, Rory en Chris hebben de kans niet laten schieten om een TTTS Anniversary Tour op te zetten, en terecht. Muzikaal zijn de rauwe randjes nog altijd aanwezig, maar professioneler aangebracht. Wat zoveel betekent als dat het meest recente album The Mindsweep heeft bewezen dat het melodische melodischer kan en het harde nog harder, om nog maar over de tekstuele koerswijziging richting het sociaal-maatschappelijk geëngageerde te zwijgen. Enter Shikari heeft met Take To The Skies de gedroomde fundering gelegd voor de iconische band die ze vandaag de dag zijn.

Releasedatum: 19 maart 2007
Label: Ambush Reality/ PIAS
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist: 

 1. Stand Your Ground; This Is Ancient Land
 2. Enter Shikari
 3. Mothership
 4. Anything Can Happen In The Next Half Hour …
 5. Interlude
 6. Labyrinth
 7. No Sssweat
 8. Today Won’t Go Down In History
 9. Interlude 2
 10. Return To Energiser
 11. Interlude 3
 12. Sorry, You’re Not A Winner
 13. Interlude 4
 14. Jonny Sniper
 15. Adieu
 16. Ok, Time For Plan B
 17. Closing
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding