Mobina Galore – Feeling Disconnected

Mobina Galore


Mobina Galore – Feeling Disconnected

Openingsacts zijn vaak een gevalletje ‘hit or mis’. De eerste act van de avond heeft de kracht de gedroomde sfeer voor de rest van de show te zetten, of de plank finaal misslaan. De dames van Mobina Galore hoorden afgelopen december tijdens de show van Against Me! Zonder twijfel tot de eerste klassering. Het is het doel van Feeling Disconnected, de tweede langspeler van deze Canadezen, om de scherpe, energieke punksongs van dit duo van het podium, naar de huiskamer te vertalen.

De aftrap windt er geen doekjes omheen; er wordt niet eens symbolisch afgetikt. Eén openingsakkoord en gaan. Net als op het debuut Cities Away uit 2014 bestaat Feeling Disconnected uit strakke punk nummers van om en nabij de drie minuten in lengte, waarbij alles is zoals het lijkt: Mid-tempo op het langzaamst, niet meer dan vier akkoorden per nummer en perfect mee te schreeuwen vocalen. Mobina Galore maakt gewoon nog steeds extreem aanstekelijke, energieke en ruige nummers.

Waar de inspiratie voor opener “Start All Over” vandaan komt moge duidelijk zijn: als je niet beter zou weten, zou je zweren “Bro Hymn” van Pennywise in de achtergrond te horen. Het is in dit soort situaties, waar zowel een van de sterke punten, als een zwaktepunt te vinden zijn. Het is een slim idee om zo een gegarandeerde meezinger in een song te verwerken, maar de grenzen tussen originaliteit en achteloos gekopieer vervagen geregeld op de plaat.

Het geheime wapen van Mobina Galore zit verstopt achter haar drumstel. De recht-toe-recht aan gitaar partijen en de meer dan indrukwekkende stem van Jenna Priestner vormen de blauwdrukken voor de songs. En terwijl de drum partijen van Marcia Hanson perfect in het geheel passen, zijn het haar backing-vocalen die het plaatje echt afmaken. Prijsnummer op het album is “Nervous Wreck”, waarin zowel de pakkende melodieën, sterke harmonieën en de punk-attitude perfect samenvallen.

Beoordeling: 8

Qua stijl is er wellicht weinig veranderd in vergelijking met de debuutplaat, maar het tweetal is duidelijk betere songs gaan schrijven. De ruige helft zorgt ervoor dat de songs live die kenmerkende punk energie geven, terwijl het melodieuze aspect ervoor zorgt dat het ook als plaat prima in de smaak valt. Mobina Galore is binnen no time een van de grootheden in de scene.

Releasedatum: 24 februari 2017
Label: Gunner Records
Verkrijgbaar via: iTunes


Tracklist:

 1. Start All Over
 2. Suffer
 3. Vancouver
 4. Nervous Wreck
 5. Going Out Alone
 6. Losing Time
 7. Ready To Let Go
 8. Spend My Day
 9. Partner In Crime
 10. Better Days
 11. Fourth of July

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding