Call It Off – Abandoned

Call It Off


Call It Off – Abandoned

Eindelijk is het nieuwe jaar aangebroken. Ook 2017 staat weer in het teken van nieuwe releases. Hoe kunnen we het nieuwe jaar het beste beginnen? Juist, met een plaat van eigen bodem. Op 20 januari zal Call It Off hun debuutalbum Abandoned uitbrengen.

De uit Eindhoven afkomstige poppunk rockers timmeren lekker aan de weg. Ook wisten ze onlangs in Groningen te overtuigen als voorprogramma van VANT. Sinds 2013 heeft het viertal al heel wat shows op hun naam staan en een tweetal EP’s uitgebracht. Het kon dan ook niet lang meer duren tot er een volledig album werd opgenomen. Frontman Maurice Bolier en gitarist Adrian Delange hebben zowel op muzikaal als tekstueel gebied de touwtjes in handen. Geen hoogstaand poëtisch geneuzel, maar lekker luchtig.

Het geheel begint met een prima intro waarna “Abandoned”, de titeltrack, vol overgave erin klapt. Een uptempo nummer met een zeer aanstekelijk refrein. Zoals live ook al naar voren kwam wordt ook nu weer duidelijk dat de vocalen van Maurice doen denken aan die van Green Day zanger Billie Joe Armstrong. “Death Or Glory” laat een iets agressievere sound horen om vervolgens over te gaan in het hoge meezing gehalte van “Scream Your Heart Out”. Vooral de chorus blijft acuut in je hoofd hangen en de bridge zorgt voor de nodige afwisseling.

De muziek van Call It Off is poppunk van het zuiverste soort. Uptempo nummers met snelle riffs en steengoede refreinen is wat de band kenmerkt. Toch lijken deze mannen net wat meer in huis te hebben dan de gemiddelde band in dit genre. Vooral de tempowisselingen, gitaarsolo’s en rollende drumfills zorgen voor meer variatie en eigenheid. De band doet eigenlijk niet onder voor de grotere namen als All Time Low en Simple Plan. De track “Witness” wordt gekenmerkt door een sterke leadriff.  De akoestische intro van “Sorry” doet erg denken aan bijvoorbeeld “Wake Me Up When September Ends” van Green Day. De overgang in  het nummer naar het elektrische gedeelte is sterk gedaan net als de a capella samenzang voor het laatste refrein. Met “Over & Over” wordt het album op gepaste wijze afgesloten.

Beoordeling: 8

Call It Off heeft zichzelf helemaal op de kaart gezet in het poppunk genre. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon een heerlijk in het gehoor liggende plaat. Ondanks dat gegeven heeft deze band wel net dat beetje extra door vernuftig gitaar en drumwerk. De kans is groot dat de populariteit rondom Call It Off vanaf nu alleen nog maar zal groeien. Met een beetje geluk op de weg richting wereldfaam lijkt de iconische status van bands als Blink-182 en Green Day wellicht helemaal niet meer zo ver weg. En laat de band die wens nou ook op hun eigen website uitspreken. Of het allemaal gaat lukken is de grote vraag. De tijd zal het leren.

Releasedatum: 20 januari
Label: Sony Music Entertainment
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

1. Overture
2. Abandoned
3. Death Or Glory
4. Scream Your Heart Out
5. Witness
6. Emily
7. Anesthesia
8. Idiots
9. Sorry
10. In Denial
11. Something To Believe In
12. Over & Over

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding