VANT in Vera

VANT in Vera

Vorige week stonden twee zeer jonge bands in het hoge noorden te Groningen. VANT bezocht samen met de heren van Call It Off de goed gevulde alternatieve muziekclub.

Dat het met jonge bands ook voor de wind kan gaan laat Call It Off zien en horen. Onlangs werden de vier heren tot 3FM Serious Talent bekroond met hun single “Abandoned”. De uit Eindhoven afkomstige pop punkers doen het goed. Zo brachten ze al twee EP’s uit en komt 20 januari het debuutalbum Abandoned uit. Daarnaast stonden ze op het bekende Groezrock en tourden ze met bands als: New Found Glory, The Story So Far en Panic! At The Disco.

Ook live staat de band strak te spelen met een gezonde dosis energie. Natuurlijk klinkt de stem van Maurice Bolier in de verte op die van Billie Joe Armstrong van Green Day en beschikt de band over een bassist zoals de dorpsidioot van New Found Glory. Daarover gaan zeuren heeft natuurlijk helemaal geen zin. Call It Off heeft stuk voor stuk pop punk knallers in huis en zorgt ervoor dat dit genre ook bij de jonge luisteraar terechtkomt. Verder moet gezegd worden dat drummer Sergei Christian voor een beukende ritme sectie zorgt waardoor deze band er gewoonweg goed op staat.

Daarna is het tijd voor nog een rijzende ster deze avond. VANT is net als hun voorganger gestart in 2013.  De band met invloeden van Nirvana, Foo Fighters en Arctic Monkeys slaat bij een steeds groter wordend publiek aan. De indie garage punk van het Britse kwartet laat zich ook kenmerken door politiek ingestelde teksten. Zo tourde de band al met You Me At Six en Nothing But Thieves. Met drie laatste shows in Nederland zit het touren voor 2016 er op en duikt VANT nog even de studio in. Er wordt namelijk hard gewerkt aan Dumb Blood dat 17 februari aanstaande uit zal komen.

Wanneer de heren opkomen is de zaal erg goed gevuld en is de sfeer direct opperbest. Opvallend is het enorme arsenaal aan pedalen van gitarist Henry Eastham. Ze staan er niet alleen voor de show, maar ook voor het sterke geluid van de band. Door middel van vernuftige riffjes geeft hij de songs net wat meer kleur. De prima zanger en gitarist Mattie Vant is de uitstekende frontman en zorgt met zijn lange haren voor een echte garage look zoals Kurt Cobain. Met de singles “Parking Lot”, “Peace & Love”, “Fly-By Alien” en “Karma Seeker” is het in ieder geval al geen enkel probleem om de Vera zaal om te toveren tot een dansende massa. Dat belooft veel goeds voor de toekomst en met een pit tegen het einde van de set wordt de avond waardig afgesloten.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding