Into It. Over It. en Tancred in Dynamo

Into It. Over It.


Into It. Over It. en Tancred in Dynamo

Ergens is het pijnlijk. De jongens bij de ticketcontrole geven iedereen die een kaartje voor Into It. Over It. in de kelder van het Eindhovense Dynamo gekocht heeft een applausje. Evan Thomas Weiss mag dan een van de meest vooraanstaande acts van de Emo-revival op zijn naam hebben staan, aan deze kant van de Atlantische oceaan trekt het blijkbaar nog weinig publiek. Met het in maart uitgebrachte Standards onder de arm komt hij verder timmeren aan zijn naamsbekendheid in Europa.

Het Belgische The Waiting Game bijt vanavond de spits af. Het vijftal heeft goed geluisterd naar bands als Touché Amoré en The Story So Far om hun energieke, maar vrij inwisselbare pop-punk de nodige scherpe randjes te geven. Dit manifesteert zich in een show waarin de bandleden schreeuwen en springen, maar de nodige overtuigingskracht net te kort schiet.

Het is tweede act Tancred die daadwerkelijk imponeert. Charmante zangeres en gitarist Jess Abbott wordt begeleid door Evan zelf en IIOI drummer Josh, voor haar eerste show op het Europese vaste land. Muzikaal weet Abbott vanaf het pakkende “Bed Case” makkelijk een positieve indruk achter te laten. Met een vergelijkbare ontspannen uitstraling als Courtney Barnett maakt ze aanstekelijke indie-rock, maar met een meer prominente rol voor de grunge en punk dan haar Australische tegenhanger.

Tancred support Into It. Over it. vanavond en het gaat lekker!!!

Een foto die is geplaatst door DutchScene (@dutchscene) op

Als de set van Into It. Over It. begint, is er nog maar een handje vol mensen in de zaal aanwezig. Het voordeel hierin is dat het publiek bestaat uit serieuze liefhebbers. Niet verbazend dus, dat diverse aanwezigen de set woord voor woord mee kunnen zingen en dat het juist de songs van het dit jaar verschenen album Standards het beste aanslaan.

Aan muzikaliteit leveren Weiss en band in ieder geval niet in. Uiteraard zijn het niet de kalme singer-songwriter nummers, maar de songs met volledige bezetting die live de boventoon voeren, maar ook hierin krijgt IIOI de kans om de strakke breaks, behendige gitaarloopjes en overall goede songwriting te demonstreren. Dankzij een verzoekje uit de zaal komt er uit eindelijk toch een semi-akoestische onderbreking in de vorm van oudje “Pinky Swear”, iets wat een aangename afwisseling blijkt. Niet alleen omdat het een ademmomentje vormt, maar ook omdat Evans stem tijdens de ballades op zijn best blijkt en het meer de mystiek van het album naar het podium weet te halen.

Het is spijtig dat het bezoekersaantal voor vanavond zo laag ligt. Into It. Over It. geeft een prima optreden en heeft fantastische songs. Voeg daar een verrassende en indrukwekkende support als Tancred aan toe, en je hebt een avond alleen maar genieten van een intieme en muzikaal hoogstaande show. Het applausje van de jongens bij de kaartcontrole voor diegenen die deze acts gesteund hebben, blijkt meer dan terecht.

Wie vanavond niet bij Into It. Over It. is mist wat!

Een foto die is geplaatst door DutchScene (@dutchscene) op

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding