10 griezelige video’s die perfect zijn voor Halloween

10 griezelige video’s die perfect zijn voor Halloween

6. A Day To Remember – Paranoia

A Day To Remember kwam al vroeg dit jaar met de eerste single voor het nieuwe album Bad Vibrations. De videoclip voor het nummer “Paranoia” geeft, net als het nummer zelf, precies het gevoel dat de titel beschrijft. Paranoïde. Het gevoel dat er altijd wel iets aan de hand is. Een lekkere track met een intense video en heerlijke plot twist.

7. Panic! At The Disco – LA Devotee

Wat er momenteel aan de hand is met Brendon Urie weten we zelf ook niet. De Panic! At The Disco-frontman brengt in elke videoclip wel een mysterieus en griezelig element op het scherm. Voor “LA Devotee” heeft Panic zelfs de hulp ingeschakeld van Stranger Things-acteur Noah Schnapp, die gemarteld en geplaagd wordt door de frontman in een bizar scenario. Voeg daar nog enkele verwijzingen naar Satanische mythologie en nog veel vreemdere dingen aan toe en je hebt weer een geschikte Panic! At The Disco video.

8. Every Time I Die – It Remembers

Als “LA Devotee” niet genoeg Brendon Urie voor je was, dan is hier nog de muziekvideo voor Every Time I Die’s “It Remembers”, met, jawel, Brendon Urie die een gastverschijning maakt. Sterker nog, de leden van de band verschijnen zelf niet eens in de video. In wederom een bizarre Every Time I Die video zien we weer Brendon Urie die een onwetende man martelt tot het punt waar de wereld verandert in één grote illusie. Wat is er nog echt en wat niet meer?

9. Korn – Insane

Korn is weer terug. Al tientallen jaren staat de band bekend om hun krankzinnige muziekvideo’s, zoals de populaire video voor “Freak On A Leash” ergens vorig millenium. Maar zelfs anno 2016 heeft de band het nog niet verleerd. In de video voor “Insane” zien we een morbide fotograaf in een onheilspellende situatie. Alsof de doden weer tot leven komen.

10. Slayer – You Against You

Last but not least, een band die eigenlijk niet kan ontbreken in het rijtje: Slayer. Het is moeilijk om maar één nummer van Slayer te vinden waarin geen bloed, Satan, hel, oorlog of dood in wordt verwezen. Dit jaar bracht de band niet één, maar drie video’s uit voor de drie singles van het laatste album Repentless. Deze video’s vormen samen een trilogie geregisseerd door Hollywood-regisseur BJ McDonnell, waarbij het meteen van de eerste tel bloederig en schokerend is. De video voor “You Against You” vormt het tweede deel, waarbij er meteen overgegaan wordt tot actie. Niet voor mensen met een zwakke maag.

Wij van DutchScene wensen iedereen een vrolijk en vooral griezelige Halloween dit jaar. Heb jij een video die nog beter past bij Halloween dan deze tien? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of stuur een tweet naar @DutchScene.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding