10 griezelige video’s die perfect zijn voor Halloween

10 griezelige video’s die perfect zijn voor Halloween

Het is weer bijna Halloween! De tijd van het jaar om lekker te griezelen met horrorfilms, uitgesneden pompoenen, spookachtige party’s en pumpkin spice lattes. Het hele jaar door hebben al jouw en onze favoriete bands hard gewerkt aan de spannendste, meest bizarre en meest gruwelijke video’s. Speciaal voor Halloween hebben we er enkele verzameld en in een rijtje gezet.

1. Bring Me The Horizon – Follow You

De eerste video in ons lijstje valt niet te ontkennen. Bring Me The Horizon ging met That’s The Spirit van hun metalcore-roots naar een meer familievriendelijke pop rock, maar in de muziekvideo voor “Follow You” is daar niets van te zien. De single, die platgedraaid werd op radiostations als 3FM, word vergezeld door een muziekvideo vol bloed, extreem geweld en andere gore omstandigheden. Een video die zeker niet geschikt is voor mensen met een zwakke maag.

2. Real Friends – Mess

Geen zin in gruwelijke horrorbeelden, maar juist zin om in de gezellige Halloween-sfeer te komen? Real Friends bracht eerder deze week een video uit voor hun single “Mess”, met een gezellig Halloween thema. Vol kostuums, spoken, pompoenen, maar vooral de typische old-school Amerikaanse nostalgie waar Halloween bekend van geworden is.

3. The Devil Wears Prada – Daughter

Onlangs bracht The Devil Wears Prada hun nieuwe album Transit Blues uit, met daarop het nummer “Daughter”, waarop de band een wel héél duistere videoclip heeft gemaakt. Bomvol abstracte beelden van dode en bezeten mensen, met flitsende beelden die meteen voor een horrorsfeer zorgen. Een video en een nummer die zeker niet gemist mogen worden.

4. Don Broco – Everybody

https://www.youtube.com/watch?v=W6JZ6IgCKKo

Ah, yes. De video van Don Broco’s “Everybody” waarvan iedereen in eerste instantie dacht, “what the fuck”. De nieuwe catchy single van de rock band kreeg en wel heel bizarre video, die eigenlijk te onbeschrijfelijk voor woorden is. In juli werd de video door ons al genomineerd als gekste video van het jaar – een titel die nog niet overtroffen is.

5. For I Am King – The Crone

De Amsterdamse melodische metalcore band For I Am King bracht pas geleden hun video voor “The Crone”, mooi op tijd voor Halloween. Een video vol klassieke metalthema’s, zoals satanische rituelen en dode baby’s enzo. Een zieke track vergezeld door een zieke video. Perfect.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding