Green Day maakt American Idiot film

Green Day


Green Day maakt American Idiot film

In een interview met NME heeft Green Day-frontman Billie Joe Armstrong bekend gemaakt dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een verfilmde versie van het iconische album American Idiot. Al sinds de release van het zevende studio-album van de band in 2004 werd er gepraat over een mogelijke filmversie van het album. Plannen voor de film liggen al meer dan tien jaar op tafel, maar volgens de frontman heeft het team nu eindelijk groen licht van HBO.

“We’ve got a green light from HBO, and the script is currently going through a couple of rewrites here and there, so I’m not sure when exactly we’re going to start shooting, but it’s definitely all systems go at the moment.”

American Idiot werd tussen 2009 en 2011 uitgevoerd als een succesvolle musical in Broadway. Tijdens enkele speciale gelegenheden speelde Billie Joe Armstrong de rol van het karakter St. Jimmy. In de filmversie zal hij deze rol ook vertolken.

Deze week bracht Green Day ook het langverwachte twaalfde studio-album Revolution Radio uit. Op 31 januari speelt het drietal in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding