Nevermind baby maakt albumcover na

Nirvana


Nevermind baby maakt albumcover na

Afgelopen zaterdag, 24 september, markeerde het 25-jarig jubileum van het legendarische Nirvana album Nevermind. Om de gelegenheid te vieren heeft Spencer Elden, beter bekend als de baby op de iconische album hoes, de fotoshoot voor de album cover dunnetjes overgedaan.

In de New York Post geeft Spencer toe dat het raar voelt om onderdeel te zijn van iets wat hij zelf helemaal niet kan herinneren:

“The anniversary means something to me. It’s strange that I did this for five minutes when I was four months old and it became this really iconic image. It’s cool but weird to be part of something so important that I don’t even remember.”

Elden zelf wilde, net als 25 jaar geleden, de shoot volledig naakt doen, maar dat vond de fotograaf John Chapelle maar niks.

De ouders van Spencer kregen in 1991 $200,- om hun vier maanden oude baby in het zwembad vast te laten leggen. Spencer kreeg datzelfde bedrag voor deze nieuwe fotoshoot betaald.

Dit is niet de eerste keer dat Elden terug het zwembad in gaat. Voor het 10-jarige jubileum van Nevermind in 2001 deed Spencer hetzelfde en opnieuw in 2008. Naast de extra levensjaren, is het vooral de “Nevermind” tatoeage die opvalt. Bekijk de vier versies van de legendarische foto en een interview met Spencer hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding