SCANDAL in de Melkweg

SCANDAL


SCANDAL in de Melkweg

Op zaterdagavond 10 september staat de uit Osaka (Japan) afkomstige meidenband SCANDAL op het podium van de Amsterdamse Melkweg. Eerder dit jaar kwamen de dames met hun zevende studioalbum genaamd YELLOW en als onderdeel van de Europese YELLOW Tour wordt ook de Oude Zaal aangedaan.

SCANDAL bestaat uit vier meiden: vocalist en ritmegitarist Haruna Ono, leadgitarist en vocalist Mami Sasazaki, bassist en vocalist Tomomi Ogawa en drummer en vocalist Rina Suzuki. Hoewel de band hier in Nederland niet heel bekend is, zijn de vier in thuisland Japan erg populair en het nieuwe album YELLOW debuteerde dan ook op de tweede plek in de Oricon en Billboard Japan charts. Daarnaast hebben de meiden titelsongs verzorgd voor bekende animeseries als Bleach en Full Metal Alchemist: Brotherhood.

Bij aanvang van het concert valt meteen op dat de zaal snel vol stroomt, wat nog vrij verrassend is aangezien de herkomst van de band en de relatief hoge ticketprijzen voor een concert in de Oude Zaal. Het balkon is deze avond niet voor het publiek geopend, waardoor het benedengedeelte goed gevuld is.

SCANDAL heeft op deze tour geen support met zich meegebracht en ook een lokale support act is afwezig. Dit betekent dus dat de vier meiden de avond zelf zullen moeten opvullen, maar dat lijkt voor zowel het publiek als de band geen probleem te zijn. Ook zonder support is de sfeer in de zaal namelijk top en het is echt te merken dat het publiek er zin in heeft.

De meiden komen rond half negen op, ongeveer een uurtje nadat de deuren geopend zijn. Meteen wordt gestart met de opener “Room No.7” die afkomstig is van het nieuwste album, waarin even een paar minuten flink gejamd wordt zonder zangpartijen. Vervolgens wordt “Stamp!” gespeeld, een track die ook op het album zelf de opvolger is van “Room No.7”. Ook het volgende nummer genaamd “Your Song” is van YELLOW afkomstig.

SCANDAL klinkt goed live en komt enorm goed over bij het publiek. De zangpartijen en diverse instrumenten klinken goed door en SCANDAL weet met gemak de zaal te vermaken, zelfs wanneer het podium er verder vrij kaal uitziet: zo is er niet eens een backdrop aanwezig.

Zowel de band als het publiek zijn in een enorm goed humeur en de meiden staan dan ook met een grote glimlach op het podium. Het is duidelijk dat de meiden vol energie zitten en ze staan dan ook vaak te springen tijdens het spelen. De muziek zelf draagt ook een steentje bij aan de goede sfeer: de vrolijke en upbeat pop-rock van SCANDAL heeft een echt feel-good effect op de zaal en bijna iedereen gaat uit zijn dak: van vooraan bij het podium tot helemaal achterin de zaal.

Hoewel de meiden uit Japan afkomstig zijn en dus de meeste nummers ook in het Japans zingen, lijkt zelfs de taalbarrière geen enkel probleem te zijn deze avond. De tracks worden luidkeels meegezongen door het enorm enthousiaste publiek en dit gaat gepaard met veel gejoel en applaus. Ook wanneer, bij gebrek aan Engelse woordenschat, vocaliste Haruna het publiek af en toe toespreekt in het Japans, wordt dit goed opgevangen en reageert het publiek met een hoop arigatou‘s.

Niet alleen worden er veel nieuwe tracks gespeeld (in totaal zijn er maar liefst negen nummers afkomstig van YELLOW), ook worden oudere favorieten aangedaan. Zo komen onder andere “DOLL”, “SCANDAL BABY” en “Shoujo S” ook in de setlist voor, wat zorgt voor een hoop enthousiasme bij het publiek. Zowel de oudere als de nieuwe nummers worden goed ontvangen en het publiek springt, danst en zingt met elk nummer keihard mee. Ook komen er een hele hoop hey’s langs, gepaard met de nodige handbewegingen.

In totaal speelt SCANDAL een setlist van maar liefst 17 nummers, plus een toegift van nog twee nummers. Rond ongeveer tien uur ’s avonds is het concert weer afgelopen nadat de band ongeveer anderhalf uur op het podium heeft gestaan. Gezien de vrij hoge ticketprijs en de afwezigheid van support is dit op zich niet zo lang, maar het publiek lijkt er tevreden mee.

Als onderdeel van de Europese YELLOW Tour zal SCANDAL onder andere deze maand nog shows geven in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië. Benieuwd? Check dan hieronder even de track “DOLL”!

https://www.youtube.com/watch?v=lF7WryzsPH0

Noot: Op verzoek van SCANDAL zijn er door de pers geen foto’s van het optreden gemaakt. 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding