Laura Jane Grace (Against Me!) verbrandt geboorteakte

Against Me!


Laura Jane Grace (Against Me!) verbrandt geboorteakte

Naar aanleiding van de controversiële HB2 wet in North-Carolina besloten diverse acts hun optreden in de staat te annuleren. Dit geldt niet voor Against Me! Diens zangeres, Laura Jane Grace, gaf aan dat zichtbaarheid van trans mensen te belangrijk is om de staat in hun tour over te slaan.

In plaats van het annuleren van de show in Durham, NC, besloot Laura op het podium een statement te maken door haar geboorteakte te verbranden, compleet met een triomfantelijk “Goodbye, gender!”. Bekijk de actie, gefilmd door een fan in het publiek, hieronder.

De House Bill 2 is een wet waarin o.a. mensen verplicht worden gebruik te maken van de toiletten, overeenkomend met hun bij geboorte toegewezen geslacht. Laura Jane Grace noemde het in april een aanval op transgender mensen. Hierbij kondigde ze al aan iets groots voor het optreden van gisteren avond (15 mei) in petto the hebben:

“I’m going to create an event around the show as a form of protest to say that despite whatever stupid laws they enact, trans people are not going to be scared. They are not going to go away.”

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding