Bruce Dickinson (Iron Maiden) redt schildpad

Iron Maiden


Bruce Dickinson (Iron Maiden) redt schildpad

Bruce Dickinson, de zanger van Iron Maiden, heeft zijn vliegbrevet gebruikt om een schildpad te redden. Zo meldt het Spaanse Olive PressBruce-Dickinson-Terri-the-turtle-251x300

Het dier, omgedoopt tot ‘Terri The Turtle’, was ernstig ziek en met een barst in het schild op het strand van Jersey aangespoeld. De zanger bracht het dier naar de Canarische Eilanden, om het daar in een aangenamer klimaat in veiligheid te brengen.

Via een fundraiser werd €8000,- voor Terri’s vervoer opgehaald, waarna Bruce zijn privé-vliegtuig beschikbaar stelde. Op het moment verblijft het beestje in het New Era Veterinary Hospital op Gran Canaria. Er zijn al diverse geïnteresseerden die een nieuw thuis voor Terri willen bieden.

Dierenarts Peter Haworth legt uit:

“A jet has become available at a far reduced price and with the donations at the hospital and online we have reached the price we need for the jet. It shows how much one little turtle can bond people together. We had interest immediately from Dubai, Australia and America.”

Iron Maiden bracht in september vorig jaar hun meest recente album The Book Of Souls uit. In juni spelen de metal veteranen in het GelreDome in Arnhem.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding