Foo Fighters trollt Westboro Baptist Church

Foo Fighters


Foo Fighters trollt Westboro Baptist Church

Dat de bandleden van Foo Fighters geweldige kerels zijn, dat weten we inmiddels allemaal. Maar wat nog leuker is, is dat de band afgelopen vrijdag een protest van de ‘Westboro Baptist Church’ in Kansas (Verenigde Staten) heeft getrolld. De WBC staat erom bekend dat ze demonstreren bij de begrafenissen van slachtoffers van rampen, moorden, aanslagen of ongelukken. De leden hebben extreme denkbeelden en zijn strenggelovig en houden vaak borden vast met teksten zoals “God hates Fags”, “America is doomed” en “God hates you”.

Dit keer protesteerden de betogers van de kerk bij een optreden van de band, en de bandleden moesten daar dus even een kijkje nemen. Foo Fighters kwam in een pick-up langs en draaide keihard “Never Gonna Give You Up” van niemand minder dan Rick Astley. Taylor Hawkins, de drummer van de band, hield tijdens het nummer een bord omhoog waar “You Got Rick Roll’d (again)” opstaat.

Het is niet de eerste keer dat Foo Fighters een bezoekje brengt aan een protest van de Westboro Baptist Church, vandaar het woord ‘again’ op het bord van Hawkins. In 2011 verkleedden de heren zich als cowboys terwijl ze het nummer “Keep It Clean”, dat ze speciaal voor de gelegenheid schreven, speelden.

Je kunt hieronder de video van afgelopen vrijdag bekijken. Enjoy!

Inmiddels hebben leden van de Westboro Baptist Church een Vine gemaakt, als een soort ‘comeback’.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding