Foto’s van Kurt Cobain’s plaats van overlijden niet gepubliceerd

Nirvana


Foto’s van Kurt Cobain’s plaats van overlijden niet gepubliceerd

Na poging tot een rechtelijk proces is bepaald dat de foto’s van de garage waarin Nirvana frontman Kurt Cobain is gestorven niet gepubliceerd zullen worden.

De zanger en gitarist kwam om het leven in April 1994 door wat de politie heeft bestempeld als ‘zelfmoord door zelf aangebrachte shotgun wond in het hoofd’. Desalniettemin zijn er sinds dien veel sceptici die het allemaal maar een vaag verhaal vinden.

Eén van die sceptici is Richard Lee. En tv-presentator voor een lokale zender in Seattle. Hij stond er op dat de foto’s van de crime scene openbaar gemaakt zouden worden, zodat hij kan bewijzen dat het hier niet om een zelfmoord, maar om moord gaat.

The Seattle Times meldt dat de rechtszaken rondom de situatie zijn afgeblazen omdat Lee niet de juiste procedure die tot een rechtszaak leiden, heeft gevolgd. Het hoofd van de rechtbank, Theresa Doyle, heeft aangegeven dat Lee de Seattle politie niet genoeg tijd heeft gegeven om te reageren en dus niet het recht heeft om een proces aan te spannen.

Daarnaast had de presentator de nabestaanden van Cobain tegen. Dochter Francis reageert:

“I have had to cope with many personal issues because of my father’s death. Coping with even the possibility that those photographs could be made public is very difficult. Further sensationalising it through the release of these pictures would cause us indescribable pain.”

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding