Destine – Forevermore

Destine


Destine – Forevermore

Na een stilte van bijna drie jaar maken de heren van de poprock band Destine hun terugkeer met het derde studioalbum Forevermore. De plaat is volledig mogelijk gemaakt door fans, die de band massaal steunden en binnen 30 dagen 20.000 euro bij elkaar wisten te halen via een crowdfunding-project. De opnames konden dan ook snel van start.

De tracklist trapt af met het gelijknamige ‘’Forevermore’’, wat in ieder opzicht een echt pop punk nummer te noemen is. Harde gitaren worden afgewisseld met snelle drums en dat in combinatie met popmelodieën. Ook de daaropvolgende single ‘’Down And Out’’ is in dezelfde categorie te plaatsen. Meteen is duidelijk waarom de band dit nummer als eerste single heeft gekozen: de toon van het album wordt hiermee gezet.

Hoewel de krachtigste nummers duidelijk op het eerste gedeelte van de plaat staan, betekent het niet dat het geheel halverwege saai wordt. De band weet de hardere nummers goed af te wisselen met de ietwat langzamere nummers, waardoor je geboeid blijft luisteren. Het album bevat daarnaast veel catchy nummers, zoals bijvoorbeeld ‘’Anywhere You Wanna Go’’ en ‘’More’’, waardoor je als luisteraar moeiteloos je aandacht bij de les kunt houden. Ook het nummer ”Heart To Life” is een echte meezinger.

Zanger en gitarist Robin van Loenen mag het album dan wel zelf produceren, voor het mixen wordt, net zoals bij de vorige albums, hulp ingeroepen van James Paul Wisner. Hoewel het uit het oogpunt van de band misschien een veilige optie lijkt om weer voor dezelfde persoon te kiezen, is het zeker te horen dat dit de plaat ten goede is gekomen. Een ander opvallend punt is de afsluiter ”Unconditional Light”, een nummer met een ijzersterke opbouw. Het nummer begint langzaam, heeft een harder middenstuk en bouwt zich vervolgens weer af, waardoor het meteen duidelijk is dat het om de afsluitende track gaat.

Beoordeling: 8

Destine heeft met dit album bewezen ondanks een stilteperiode van drie jaar nog steeds weten waar ze mee bezig zijn en verstand te hebben van het vak. De band levert met Forevermore een vrolijk en bovendien echt Destine-album. De uitverkochte release show in Tivoli De Helling kan dan ook niet anders dan een succes worden.

Releasedatum: 8 mei 2015
Label: Eigen beheer
Verkrijgbaar via: Suburban Records


 destine forevermoreTracklist:

  1. Forevermore
  2. Down And Out
  3. Demons
  4. Anywhere You Wanna Go
  5. Rock Paper Scissors
  6. Coming Home
  7. Stuck In The Middle
  8. More
  9. Heart To Life
  10. Unconditional Light

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding