2 Years To Apocalypse – Dissonance

2 Years To Apocalypse


2 Years To Apocalypse – Dissonance

Dissonnantie – het naast elkaar bestaan van tegenstrijdige gegevens. Een verzameling van niet-harmoniërende klanken. De tweede EP van de Amsterdamse metalheads draagt deze definitie als titel. Dissonance is een verzameling van vijf nummers van 2 Years To Apocalypse, een van ’s Nederlands snelst groeiende bands. In 2014 speelden ze in het voorprogramma van bands als Memphis May Fire en Our Last Night, wat de band leed naar een plekje in ons lijstje van meest belovende bands voor 2015. De titel van de EP zou aan moeten geven dat de plaat vol ongewenste geluiden zit, maar de muziek bewijst het ongelijk.

De EP wordt afgetrapt door het nummer “Wildfire”, wat begint met een geprogrammeerde drum en piano intro, voordat de track ontploft met een fikse breakdown. Iets waar de EP vol mee zit. Naast de luxe van twee vocalisten, frontman Nan Damhuis en frontvrouw Ilah van der Haas, wordt het vijftal op dit nummer aangesterkt door The Royal-frontman Sem Pisarahu, die tegen het einde van het nummer enkele teksten eruit brult. De afwisseling van verschillende zangstemmen geeft aan dat de band op creatieve wijze gebruik maakt van de gereedschappen die ze hebben.

De geschreeuwde vocalen van Nan en de (voornamelijk) gezongen vocalen van Ilah zorgen voor een mooie scheiding tussen de metalcore en de pop-achtige kant van de muziek. Tussen de barrage van chugs en breakdowns in maakt de band plaats voor enkele meezingbare refreintjes, met als hoofdvoorbeelden het nummer “Warpath” en de single “Destiny”.

Te midden van de EP vinden we het nummer “Sanctum”, een wat rustiger nummer – noem het een ballad, enigszins vergelijkbaar met het nummer “Dawn” van de debuut EP van de band. Met dit nummer creëert de band een klein kunstwerkje, iets wat voor veel metalbands nog een hele opgave is. De melodische elementen vormen een harmonieus geheel met de zwaardere metal-elementen die later in het nummer verschijnen.

Beoordeling: 8

Met deze tweede EP mag het jonge Amsterdamse vijftal zichzelf van het lijstje van “beginners” schrappen, want het materiaal dat op Dissonance staat is alleen geschikt voor gevorderden. 2 Years To Apocalypse is weer een van de vele bands die bewijzen dat metalcore in Nederland anno 2015 weer springlevend is. Fans van onder andere bands als The Charm The Fury en The Royal kunnen met 2 Years To Apocalypse in hun playlist een zonnig jaar tegenmoet gaan.

Releasedatum: 11 april 2015
Label: Smithsfoodgroup DIY
Verkrijgbaar via: SFG DIY, YouTube

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding