Deze Nederlandse bands gaan het maken in 2015

Deze Nederlandse bands gaan het maken in 2015

Het jaar komt aan zijn einde en het is tijd om alvast te gaan kijken naar wat 2015 voor ons in petto heeft. “Welke Nederlandse bands gaan het maken in 2015?” was een vraag die al snel bij ons naar boven kwam. Of ten minste, van welke bands gaan we veel horen? DutchScene zette 10 veelbelovende bands van eigen bodem op een rijtje.

BIXBY – Amsterdam

BIXBY is een muzikaal collectief rondom Simone van Vugt. De singer-songwriter werkt momenteel aan een nieuwe EP die in de lente van 2015 zal verschijnen. Tot die tijd moeten we het doen met de EP EXHALE, waarvan de openingstrack “Drawing Lines” hierboven te beluisteren is.

Lights Out – Enkhuizen


Als je van poppunk houdt, is Lights Out zeker een naam om in je achterhoofd te houden. Het vijftal uit Enkhuizen maakt naar eigen zeggen muziek met een grote en zeer moderne sound, maar vergeet daarbij de old-school punk sound niet.

The Press And The President – Veluwe


Op de Veluwe wonen de jongens van The Press And The President. De band maakt muziek die vergelijkbaar is met Owl City en valt onder de noemer “electro poppunk”. In 2014 was er al een buzz rondom de single “Roadtrips And Campfires” met Alive Again, maar we verwachten nog veel meer te horen in 2015.

2 Years To Apocalypse – Amsterdam

Female fronted metalcore uit Amsterdam. 2 Years To Apocalypse bracht in april 2014 de debuut EP Dawn uit. Leer deze nummers maar alvast uit je hoofd, want als je van metalcore houdt ga je ze ongetwijfeld een keer live zien in 2015.

Alive Again – Nunspeet


Wederom een poppunk band. Alive Again bracht eerder dit jaar de split-EP Roadtrips And Campfires uit met The Press And The President. De band coverde o.a. Bring Me The Horizon en doet het erg goed op social media. Als deze heren zo door gaan kunnen ze wel eens heel groot gaan worden.

The Power Line – Haarlem


In 2015 brengt het Haarlemse The Power Line een debuut EP uit. De EP werd opgenomen met The Lost Boys Club-frontman Nick Brummer en een voorproefje kan hierboven alvast beluisterd worden.

Sunday Sun – Utrecht/Amsterdam


Sunday Sun stond dit jaar o.a. op Popronde, was te zien in De Wereld Draait Door en scoorde een kleine hit met “I Call You Honey”.  Op 17 november verscheen het debuutalbum We Let Go en daar zullen we ongetwijfeld meer van horen in 2015.

Drunken Dreams – Maastricht

Wie aan Maastricht denkt, denkt al snel aan André Rieu. Dit is niet het enige goede aan de prachtige stad. Nederlandse female fronted metalbands zijn on the rise. De band past in het straatje van The Charm The Fury en For I Am King en zal in maart 2015 in het voorprogramma van Delain staan. Luister hierboven naar de single “Renegade”!

The Interns – Enschede

The Interns bracht op 1 december hun debuutsingle “Where We Belong” uit. De jonge band werkt momenteel aan een eerste EP die waarschijnlijk in 2015 zal verschijnen. Daarnaast heeft de band ook al de eer gekregen om in het voorprogramma van Only Seven Left te staan.

The Overslept – Hilversum

Uit Hilversum komt The Overslept. Een nieuwe poppunk formatie gevormd in april 2014. Net als Lights Out probeert de band de  old-school punk sound te combineren met hedendaagse elementen. De debuut EP Memory Lane overtuigt ons dat de band het in zich heeft om groot te worden.

Natuurlijk zijn dit niet alle veelbelovende bands van Nederland. Het kan goed zijn dat jij nog een ontzettend gave band weet die in dit overzicht mist. Voel je vrij om deze bands met ons te delen in een reactie!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding