Interview: For I Am King

Interview: For I Am King

De metalcorebands For I Am King, The Royal, My Aim en Ashes of Many touren in maart en april door België en Nederland met de Shake the Earth Tour van Large Popmerchandising. De bands hebben er nu drie shows in België op zitten en gisteravond werd de Shake The Earth Tour in Nederland afgetrapt met een optreden in Walhalla Deventer.

De show heeft van negen uur tot middernacht geduurd en om half een hebben we even de kans om met twee bandleden van de metalcoreband For I Am King te praten. Met Oya Lélé op de achtergrond gingen zangeres Alma en gitarist Wouter het gesprek met ons aan. ‘’Ze gaan uit elkaar hè?’’ roept Alma bij het horen van het bekende liedje van K3. ‘’Wat doe ik nog bij For I Am King?’’ zegt ze vervolgens, wanneer ze te horen krijgt dat K3 een nieuwe K3 zoekt. For I Am King is off stage net zo leuk en enthousiast als on stage.

Hoe is het om te touren met drie andere bands?
Wouter: We zijn vanavond op pad met The Royal en My Aim en dat zijn echt topgasten. Ik heb in tijden niet zo gelachen met andere bands. We waren afgelopen week in België en het was gewoon heel gezellig. Direct een goede high-five, een paar biertjes, gekkigheid.

Dus jullie hebben elkaar daar pas ontmoet?
Wouter: Ja, dat was vorige week.
Alma: We kwamen volgens bij elkaar om te gaan touren via The Royal. Dick (Liefting) stuurde ons een mailtje en vroeg ons of we mee wilden doen aan de Shake The Earth Tour en dat wilden we zeker doen. Zij hebben ook My Aim gevraagd en Ashes of Many, daar gaan we volgende week mee starten. Vanaf volgende week gaan we samen met The Royal en Ashes Of Many verder en helaas speelt My Aim dan niet meer mee.

Vanavond is dus de eerste Nederlandse show. Waar is het beter, België of Nederland?
Wouter: Het verschilt niet veel. Het heeft een even goede vibe, maar volgens mij is het ook belangrijk wat je uitstraalt. Je moet het met elkaar leuk hebben. Als bands het niet leuk hebben met elkaar, straal je dat ook heel erg uit naar het publiek.
Alma: Ik vond het vanavond echt een supergezellige avond en iedereen die er stond, zag je bewegen. Je hoeft niet per se te dansen om het naar je zin te hebben, maar je merkt vanzelf wel als iemand het leuk vindt. Die energie hebben wij ook nodig.

Jullie hebben nu drie shows in België er op zitten, eentje in Nederland en daar komen nog zes achteraan. Wat gebeurt er daarna met For I Am King?
Alma: We hebben wel wat shows staan, maar we zijn voornamelijk bezig met nummers schrijven voor een nieuw album.
Wouter: Het schrijfproces gaat bij ons niet van het ene nummer naar het andere nummer, het zijn meer ideeën die we verwerken en op een gegeven moment gaan we dat arrangeren en dan komen er echt nummers uit. Het is lastig om te zeggen of er al nummers klaar zijn, maar er zijn veel ideeën. De band is heel erg gitaargedreven, dus Jurgen en ik beginnen met stukken schrijven voor de gitaar en dan schrijven we de drums er bij, dan de teksten en zo wordt het een geheel.

Wanneer kunnen we dat album verwachten?
Alma en Wouter: Ai…
Alma: Ik denk dat jullie binnenkort wel een nieuw nummertje kunnen verwachten, zo tegen de zomer aan.
Wouter: We zijn ook wel perfectionistisch en het is ons eerste album, dus het wordt wel volgend jaar. Maar we gaan zeker wel wat dingen releasen.

Jullie releasen dus tegen de festivalzomer aan. Vorig jaar hebben jullie Guts and Glory gewonnen en mochten jullie Jera On Air openen, maar dit jaar zijn jullie niet op dat affiche te vinden. Wat gaan jullie wel met de festivals doen?
Alma: Maar we gaan er wel zijn.
Wouter: En jij gaat ook nog iets doen voor Jera.
Alma: Klopt. Ik ga in de jury zitten voor de voorronde van Guts and Glory. Ik weet niet of het al bekend is, maar ik ga 24 april in Tilburg jureren. Dat is niet omdat we vorig jaar gewonnen hebben, ik werd gewoon gevraagd en ik wilde het heel graag doen.

Jera On Air is nu driekwart jaar geleden. Wat is er in de tussentijd met For I Am King gebeurd?
Wouter: Jera was sowieso heel vet, we zijn naar Engeland geweest en daar hebben we veel Engelse buddies gemaakt, genoten van de fish and chips. We zijn naar Wales geweest, naar Schotland geweest en we hebben het Harry Potter-kasteel gezien!
Alma: Het was de eerste tour met For I Am King. Weet je wat het is, we hebben allemaal ook gewoon een baan en For I Am King is en blijft een hobby.
Wouter: Voor de tijd die we hebben, doen we heel veel. We zijn ook allemaal geen twintig meer, maar metal spelen houdt je jong.

De Shake The Earth Tour vervolgt zijn weg vanavond naar Gemert en zal daarna nog vier andere steden aandoen voor de eindshow in Arnhem. Kijk voor de exacte data en locaties op www.shaketheearthevents.com.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding