LowLands voorlopig nog in het weekend

LowLands voorlopig nog in het weekend

Afgelopen weekend zat de directeur van LowLands, Eric van Eerdenburg, met Atze de Vrieze (3voor12) en Will Page (Spotify) aan tafel om te praten over het organiseren van festivals en hoe Spotify daar een rol in kan spelen. Daar kwam ter sprake dat het festival misschien wel van woensdag t/m vrijdag gehouden kon worden.

Op die uitspraak is de LowLands-baas inmiddels terug gekomen. In een radio-interview met Paul Rabbering tijdens 3voor12 Radio gisteren avond, meldt Van Eerdenburg dat het misschien een optie is om LowLands naar doordeweeks te halen maar dat het nooit serieus overwogen is.

De redenen die daarvoor genoemd worden zijn de mensen die werken, en dus extra vrije dagen aan moeten vragen, en de jaarlijkse verschillen in de uitgadig om bands te boeken. Zo stelt Van Eerdenburg dat het in sommige jaren een stuk lastiger is om een goede line-up samen te stellen dan in andere jaren.  Wat betreft de dagen waarop het festival gehouden wordt heeft de dircteur bevestigd dat hij geen concrete plannen heeft om dat op korte termijn te veranderen en LowLands hoogst waarschijnlijk op z’n minst tot 2018 nog in de weekenden wordt gehouden. Voor dit jaar betekent dat, dat het festival plaats gaat vinden op 21, 22 en 23 Augustus.

Luister hier het interview terug.

Afgelopen zomer stonden onder andere Stromae, Larry and his Flask en Bring me The Horizon op het festival in Biddinghuizen. Over de namen voor 2015 wil Van Eerdenburg nog niets los laten.

Volgens de pol op LowLove vindt 71 procent van de bezoekers het wel een goed idee om het festival doordeweeks te organiseren.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding