Lowlands misschien doordeweeks

Lowlands misschien doordeweeks

De directeur van Lowlands, Eric van Eerdenburg, overweegt om het festival op woensdag, donderdag en vrijdag te organiseren. Sinds de eerste editie, in 1993, wordt Lowlands al op vrijdag, zaterdag, zondag gehouden. Eén van de reden die voor de verschuiving genoemd wordt, is het voorblijven van de concurrentie.

Tijdens Eurosonic Noorderslag zat de Lowlands-baas om de tafel samen met Will Page van Spotify en Atze de Vrieze van 3Voor12. Hier werd onder andere gepraat over hoe Spotify een rol kan spelen bij het boeken van artiesten en de competitive wereld van de festivalorganisatie.

Wat betreft de dagen waarop het festival plaats gaat vinden, zeiden de heren het volgende:

Atze de Vrieze: “Ik hoorde ook iemand zeggen: waarom verplaatsen ze het festival niet naar een ander deel van de week, zodat je bands kunt boeken voor een dag dat er geen andere festivals zijn?”
Eric van Eerdenburg: “Daar heb ik inderdaad naar gekeken. Als iedereen een vrijdag-zaterdag-zondag doet, waarom doen wij dan geen woensdag-donderdag-vrijdag? […] Dat is geen slecht idee. Je ziet het nu al in Oost-Europa. In Kroatië en Polen. Zij hebben grote festivals met een goede line-up omdat ze in een ander deel van de week zitten. Het zou een grote stap zijn, maar ik sta er open voor.”

Bekijk hier het hele interview:

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding