You+Me – Rose Ave.

You+Me – Rose Ave.

Een nieuwe act van artiesten die al een paar jaar mee gaan: Alecia Moore en Dallas Green. Twee singer-songwriters die bekend staan om hun songs over frustratie, liefde en verschillende vormen van problematiek. De één op energieke wijze met elektrische gitaren en knallende cymbalen, de ander in de vorm van een folky singer-songwriter. Dit heeft een uitzonderlijke combinatie gevormd. You+Me is met hun eerste album, Rose Ave., het resultaat als P!nk in een City and Colour jasje wordt gestoken.

De eerste zin wordt gezongen door Dallas, de tweede door Alecia en de derde als duet. Dit ritme herhaalt zich in verschillende varianten gedurende het album. Moore mag dan in de openingstrack, “Capsized” de overhand hebben, over de hele plaat is er geen sprake van wie het meeste te horen is. De songs zijn stuk voor stuk heel sterk qua harmonieën en de stemmen van de twee staan perfect op elkaar afgesteld. Er zijn tracks waarin Dallas de lagere partij voor zijn rekening neemt, songs waarin Green en Moore elkaars op precies dezelfde hoogte over kunnen nemen (“Love Gone Wrong”) en tracks zoals “Unbeliever”, waarin Alecia juist op indrukwekkende wijze de lage vocale partij verzorgd.

Muzikaal komt Rose Ave. voornamelijk overeen met werk wat we eerder van City and Colour gehoord hebben. De nummers bestaan uit een zelfde soort melancholische singer-songwriter muziek als op de soloalbums van Dallas. Toch zijn de Amerikaanse invloeden van Moore te merken. De extraatjes en effectjes in de verschillende tracks nijgen op Rose Ave vaker richting de country, wat vermakelijk is om te horen. Daarbij hebben You+Me in “Open Door” een fantastische strijkerspartij aan het geheel toegevoegd.

Als het op de teksten aan komt is er niet veel bijzonders gaande op dit album. Het duo is immers een probeersel. Het is te horen dat de aandacht is gegaan naar de begeleidende muziek en de melodieën, in plaats van de teksten. Hierdoor hebben de twee niet veel boeiends te melden en bestaat de tracklist vooral uit liefdesliedjes en break-up songs. De melodieën, harmonieën en piano- of gitaarpartijen zijn daarentegen uitzonderlijk mooi geworden.

Beoordeling: 8.5

Het initiatief voor het geheel kwam van P!nk, omdat zij behoefte had om wat te experimenteren met akoestische folk. Muzikaal is You+Me dan ook vooral City and Colour met een extra zangeres. De nummers die deze samenwerking heeft opgeleverd zijn wel enorm ontspannen om naar te luisteren. Rose Ave is een verzameling fantastische country-folk tracks met een briljante combinatie van stemmen en harmonieën.

Releasedatum: 14 oktober 2014

Label: RCA

Verkrijgbaar via: youplusmeofficial.com en bol.com


Tracklist:YOU+ME_-_ROSE_AVE_-_600

  1. Capsized
  2. From a Closet in Norway ( Oslo Blues)
  3. Gently
  4. Love Gone Wrong
  5. You and Me
  6. Unbeliever
  7. Second Guess
  8. Break the Cycle
  9. Open Door
  10. No Ordinary Love
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding