Jera On Air 2014

Jera On Air 2014

Untitled_Panorama2  dutchscene

Dag 2 van Jera On Air begint aan de koude kant. Hoewel de zon nog achter de wolken blijft, komen de zonnebrillen al meteen voor de dag. Laten we het er maar op houden dat de meeste campinggasten geen ochtendmensen zijn. Festivalgangers die voor 12 uur de tent uitgekropen zijn kunnen echter van geluk spreken, want zij worden door de Nederlandse nieuwkomers van For I Am King verwelkomd. Deze Amsterdamse death metal band heeft hun plek op dit festival verdiend door een paar weken geleden te zegevieren bij de Guts & Glory-wedstrijd in de Dynamo van Eindhoven. De laatste beetjes slaap zijn binnen luttele seconden uit de ogen verdwenen zodra de band onder leiding van zangeres Alma de set inkickt met “The Haunted”. De band speelt erg strak de nummers van hun EP Revengeance, plus extras, voor de tent die relatief erg vol staat voor het tijdstip. Met snelle hardcore beats, breakdowns, vrouwelijke screams, furieuze gitaarpartijen, extreem diepe subkicks, een confettikanon, gratis shirts, en veel plezier bewijst de band waarom ze deze plek verdiend hebben.

_DSC1469 as Smart Object-1 dutchscene

En zodra de laatste bass-sample bij For I Am King  gedropt wordt, mag Call It Off de grote Impericon Main Stage openen. De band, die pas nauwelijks een jaar bestaat, heeft al een loyale fanbase op weten te bouwen en weet een spetterende show te geven aan het aanwezige publiek. Met hun opwekkende pop-punk krijgen ze de tent in beweging. Het hoogtepunt van de set is toch wel het nummer “I Don’t Wanna”, waarbij gitarist Adrian Delange maar besluit om van het podium af te klimmen en mee te rennen met de circlepit die ontstaan is. Helaas voor de band en het publiek zaten ze aan het einde van het nummer al over hun tijd heen, waardoor ze de set moesten afkappen. Toch hebben we met Call It Off een stukje Nederlands muziekcultuur erbij waar we trots op mogen zijn. Even later hebben wij van DutchScene even een babbeltje gemaakt met de jongens van Call It Off in een interview, die je binnenkort hier kunt verwachten, over hun invloeden, huisdieren en succes.

_DSC1578 as Smart Object-1  dutchscene

Over Nederlands succes gesproken, Jera On Air staat er dit jaar duidelijk vol mee. Want na deze twee getalenteerde bands staan de Amsterdamse metallers van The Charm The Fury op het podium. Ongetwijfeld één van de meest succesvolle bands van dit moment. Als ze niet hier in Nederland ergens een tent platspelen, staan ze wel op de grote festivals in het buitenland. Aanwezigen die vergeten waren waarom de band zo’n succes heeft, krijgen even een geheugenopfrisser. Vanaf het moment dat “A Testament” begint, schreeuwt en zingt zangeres Caroline Westendorp feilloos de longen uit haar lijf. De energieke performance van nummers als “Colorblind”, “Virtue Of Leadership” en de setsluiter “Carte Blanche” zorgen ervoor dat het publiek krijgt waarvoor ze gekomen zijn. Pure metal van eigen bodem. Wij hadden de eer om ook met The Charm The Fury een interview te houden, waar we hun internationale succes en hun favoriete bands bespreken. Binnenkort hier bij DutchScene.

_DSC1687 as Smart Object-1  dutchscene

Van de Nederlandse bands schakelen we over naar een band afkomstig van de andere kant van de wereld. Vanuit Australië zijn de heren van The Amity Affliction overgekomen om een paar nummers te spelen. En dat doen ze verrassend goed. Hun nieuwe album Let The Ocean Take Me is pas een week oud en nu al wordt een nummer als “Pittsburgh” luidkeels meegezongen. Ondanks dat op oudere albums er af en toe sprake was van auto-tune, haalt clean zanger Ahren Stinger met gemak alle noten en samen met zanger Joel Birch zorgen ze voor een perfecte combinatie met een strakke energieke set. Naast oude nummers als “Chasing Ghosts” en “I Hate Hartley” komt er heel even ook wat nieuw materiaal bij kijken, waaronder “Don’t Lean On Me”. Een band die je beter niet kunt missen. Gelukkig komen ze in december terug.
_DSC1736 as Smart Object-1  dutchscene

Terwijl het zonnetje langzaam tevoorschijn komt, staat de volgende band alweer op de planken. Uit Amerika komt de deathcore band Emmure. In alle eerlijkheid, ik ben persoonlijk geen fan van Emmure. De grote hoeveelheid aan eenzijdige, simplistische breakdowns (“00000000-breakdowns”) en onmenselijke onderwerpen in de lyrics spreken me niet zo aan. Maar ieder z’n smaak. Nog steeds krijgt de band de tent vol. Met hun agressieve muziek in ondersteuning van hun nieuwe album Eternal Enemies knallen ze de ene breakdown na de andere de zaal in. Naast de nieuwe tracks zoals “Nemesis” speelt de band ook de favoriet “10 Signs You Should Leave” waarmee ze de hoofden laten bewegen en de moshpits laten razen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding