Terugblik op Guts & Glory in Dynamo

Terugblik op Guts & Glory in Dynamo

Op de eerste mooie dag van de reeks die eraan zit te komen, gaan vier bands de strijd aan in Dynamo, Eindhoven om dat felbegeerde plekje om op Jera On Air te veroveren. Dat er veel variatie is, is duidelijk te horen. Het varieert deze avond namelijk van alternatieve poppunk tot de harde klanken van For I Am King.

Miles To Go moest van ver komen, het Franse vijftal was de enige buitenlandse kanshebber die meedeed aan de bandwedstrijd. Dat zij de opener waren, werd duidelijk tijdens hun set. Zowel het publiek als de band zelf moesten eerst even inkomen. Na een aantal nummers evalueerde hun show echter in een actieve hardcore punk verrassing. Altijd leuk ook als buitenlandse bands aan het einde een gebrekkig “dankjewel” uitroepen.

_DSC0159 as Smart Object-1 as Smart Object-1 960x640

The Morning Hour is een erg charismatisch viertal dat ook nog eens mooi kan spelen. Het publiek reageert goed op de looks van de jongens, zo wordt er minstens tien keer “Shirt uit!” geroepen. The Morning Hour zou binnenkort zeker nog wel eens in het voorprogramma van All Time Low kunnen belanden. Hoewel de band nog vrij nieuw is, klinkt het als een goed op elkaar ingespeeld geheel.

Zodra For I Am King het podium betreedt, wordt de zaal voller en voller. Hier en daar ontstaan er zelfs een kleine moshpit. Dit heeft de band  vast te danken aan hun energie. Ook zit de muziek duidelijk goed in elkaar.

_DSC0283 as Smart Object-1 960x640

Voller nog lijkt de zaal bij de afsluiter van de avond. The Lost Boys Club maakt catchy muziek, helaas verliest de zang hier en daar echter zijn kracht. Dat The Lost Boys Club een aantal fans heeft meegebracht is te merken. Verschillende mensen in het publiek hebben vanaf 17:00 voor de deur gewacht en koekjes en zelfs stropdassen voor de poppunkers meegenomen. Deze cadeautjes dienden, helaas voor de band, echter als troostprijs. Het is namelijk For I Am King die de eerste prijs in de wacht sleepte. De female-fronted metalband zal deze zomer te bewonderen zijn op Jera On Air.

De mensen buiten de zaal moeten de hele avond ook moeiteloos meegekregen hebben, want het geluid stond erg hard. Met oordopjes in was het nog net te doen zonder gehoorschade op te lopen. De bands maakten echter een goede indruk. Zeker van For I Am King, er kwam verbazingwekkend veel en hard geluid uit de kleine zangeres.

De 22e editie van Jera On Air vindt plaats op 13 en 14 juni in Ysselsteyn. Tickets kosten €40,- per stuk en in combinatie met camping gaan deze voor €50,- over de toonbank. Via deze link kun je tickets aanschaffen. DutchScene geeft ook 2×2 combitickets weg voor het festival, klik hier voor meer informatie.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding