Mildtfest in Dynamo

Mildtfest in Dynamo

Inmiddels staat in de kelder de ontzettend populaire band Real Friends te spelen. De bevolkingsdichtheid is intussen groter dan in de sloppenwijken van Brazilië. Ik weet niet zeker hoeveel mensen er wettelijk toegestaan zijn in de kelder maar ik denk dat het makkelijk overschreden wordt. De Amerikaanse jongens spelen voor het eerst op het Europese vasteland en een betere ontvangst zou je als band niet kunnen vragen. Mensen en fotografen zijn tegen palen en muren opgeklommen om alles goed te kunnen zien. Ondertussen speelde de band de populaire tracks waaronder “Floorboards” en de nieuwe track “Loose Ends”. Ook werd er een moment rust genomen met “I’ve Given Up On You”. Bij het laatste nummer wat het Amerikaanse vijftal speelde liep de kelder alweer langzaam leeg.

_DSC0615 960x640

Want in de concertzaal staat niemand minder dan de headliner The Wonder Years te wachten om het podium te slopen voor de allerlaatste keer deze dag. En de allerlaatste keer deze tour. In de tussentijd staan nog de arme jongens van Call It Off bij het atrium een ongelukkig getimede sessie te spelen – helaas voor hun zijn mensen iets meer geïnteresseerd in Real Friends en The Wonder Years.

_DSC0630 as Smart Object-1 960x640

The Wonder Years is één van de grootste opkomende pop-punk bands ter wereld. Vorig jaar speelden ze nog in het Klokgebouw tijdens de eerste Europese Vans Warped Tour als headliner tegelijk met de zware metalcore van Parkway Drive. De band wordt hier met veel gejuich verwelkomd terwijl ze hun set inzetten met “There, There”. Ook de concertzaal stond, net als de kelder bij Real Friends, tot aan de rand toe gevuld. Stagedivers, crowdsurfers, niks ontbrak tijdens deze show. Met hun album The Greatest Generation dat vorig jaar uitkwam hebben ze enkele knallers erbij die ze in hun set kunnen gooien, waaronder “Passing Through A Screen Door” en “Dismantling Summer”, maar ook oude nummers “Local Man Ruins Everything” en “Everything I Own Fits In This Backpack” komen aan bod. Na het tweede nummer in de set breekt Mike Kennedy zijn snaredrum, waardoor ze de tijd besluiten te vullen met hun oorspronkelijk akoestische nummer “Living Room Song”. De set van bijna een uur wordt afgesloten met “Came Out Swinging”, tot ze terugkomen voor een toegift met “I Just Wanna Sell Out My Funeral”, de albumsluiter waarbij nog enkele teksten van andere nummers terugkeren. Een mooi einde van een mooi festival.

_DSC0644 as Smart Object-1 960x640

Maar het festival is nog niet helemaal afgelopen. Terwijl een groot gedeelte van de bezoekers het meeste al gezien heeft en richting huize vertrekt, gaat in het atrium het feest nog even verder. Lijsten met punk nummers worden aan de muren gehangen, want het is tijd voor de punk rock karaoke! Een bandje staat op het atrium te spelen met wie er zin heeft om mee te zingen. Nummers van Green Day, NOFX, Comeback Kid en nog vele anderen worden door verschillende bezoekers geslacht – op de best mogelijke manier. Even werden er nog leden van The Charm The Fury en Call It Off achter de microfoons gespot. Voor degenen die na 5 uur punkconcerten nog niet genoeg had, is dit wel even een erg toffe manier om de avond definitief af te sluiten. Dynamo Mildt heeft dit keer echt alles uit de kast getrokken om er één groot feest van te maken en het is ze zeker gelukt.

Check de laatste pagina voor een uitgebreide fotogalerij van dit indoor festival.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding