Mildtfest in Dynamo

Mildtfest in Dynamo

Al vijf jaar lang werkt het vrijwilligersteam van Dynamo Mildt hard om de beste bands op Nederlandse bodem te zetten. Dit jaar hebben we al flinke namen als Architects en You Me At Six mogen aanschouwen, maar na vijf jaar vol inzet werd het wel eens tijd voor een echt groot feest. Door de samenkomst van twee verschillende tours heeft de Dynamo dit jaar op 17 mei hun eerste Mildtfest kunnen organiseren. Een waar pop-punkfestijn. De grootste opkomende bands in het genre komen bijeen om alle “Every Pop Punk Vocalist”-clichés uit de kast te trekken, en voor deze avond mag dat zeker. Een goede sfeer heerst over Eindhoven op deze zomerse dag vol vriendschap, muziek en pizza. Stagediven op eigen risico.

_DSC0347 as Smart Object-1 960x640

De vroege vogels worden meteen beloond. Uit Engeland komt het vijftal Roam, een erg energieke band met een goede vibe. In de Dynamo-kelder wordt meteen een knallende performance neergezet. De band geeft zelf aan dat het de eerste show ooit is buiten Engeland en als de band zo doorgaat zal het zeker niet de laatste keer zijn dat we deze band in Nederland zullen zien.

_DSC0429 as Smart Object-1 960x640

Bij dit mini-indoor festival gaan in zowel de kelder als de mainstage alle bands naadloos op elkaar over, dus zodra Roam onder in de kelder hun laatste noten aanslaan stroomt de kelder snel leeg en wordt het voller in de concertzaal waar de Eindhovense Call It Off beginnen. Call It Off is de enige Nederlandse band op dit festival, en zeker geen onbekende voor het Nederlandse publiek. De pop-punk van dit Nederlandse viertal is enigszins anders dan de buitenlandse varianten, maar zeker niet minder leuk. De Green Day/Sum 41-achtige stijl, in combinatie met de spetterende lichtshow, zorgt voor een goed visitekaartje voor degenen die de band nog niet kende.

You Blew It! hebben we helaas gemist want we gingen pizza halen. Sorry. Pop-punk kan niet zonder pizza.

_DSC0471 as Smart Object-1 960x640

We waren gelukkig op tijd weer terug om State Champs op de mainstage weer te zien. Ook deze band had een dosis fans meegebracht en nummers als “Prepare To Be Noticed” en “Elevated” werden luid meegebruld. De band zorgde voor een hoop singalongs, stagedivers en crowdsurfers en waren een mooie toevoeging voor de avond.

_DSC0492 as Smart Object-1 960x640

Na State Champs was de kelder alweer gevuld voor Modern Baseball. Het Amerikaanse viertal leek in eerste instantie nogal awkward maar tijdens het spelen zorgden ze met hun emo-achtige pop-punk voor een overtuigende performance. Dat de band er zelf humor in had was ook wel te merken, met hun eigen inside-jokes. De band zorgde voor een erg strakke performance en kreeg de volgepakte kelder regelmatig aan het springen. Wel leuk dat zanger/gitarist Brendan Lukens pas tegen het einde aan merkte hoe ontzettend vol de kelder was. Hopelijk hebben ze zelf zoveel van het optreden kunnen genieten als wij – maar daar zullen we niet aan twijfelen.

_DSC0569 as Smart Object-1 960x640

Op de mainstage staat ondertussen A Loss For Words op de planken. Maar behalve in de kelder en de concertzaal was er in het atrium van Dynamo een klein podium gebouwd op die plek waar normaal alle bands hun merch neerzetten. De merchandising voor deze avond was verplaatst naar de rokersruimte, wat nu werkelijk een plaza vol t-shirts, crewnecks, CD’s, vinylplaten en nog veel meer geworden is. Op het kleine podium staan regelmatig bands intiemere akoestische optredens te geven. Helaas vielen deze akoestische performances altijd tegelijk met de bands die op de stages staan, waardoor je altijd wel iets mist. Zodra de heren A Loss For Words begonnen met hun set waren The 101s nog in het atrium bezig, waardoor de concertzaal nog niet erg ver gevuld was. A Loss For Words spelen wel een erg strakke set waarbij de verschillende moshpits en meespringmomenten niet ontbraken. Naast hun eigen singles, zoals “Distance”, komt ook een cover van “I Want You Back” van The Jackson 5 voorbijgevlogen. Wederom een erg leuke toevoeging aan de line-up. Helaas bleef de zaal erg leeg, omdat veel bezoekers bleven hangen bij de akoestische sessies of alvast de kelder in doken.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding