Refuse To Sleep – Still Kids At Heart

Refuse To Sleep


Refuse To Sleep – Still Kids At Heart

Meestal ben ik niet zo’n fan van de muziek van onze oosterburen. Misschien komt het door het taaltje of omdat ze nog steeds denken beter te kunnen voetballen. Hoe dan ook, de uit Berlijn afkomstige pop-punk formatie Refuse To Sleep is daar een uitzondering op. Met hun EP Still Kids At Heart doen ze een poging om Duitsland pop-punkland op de kaart te zetten.

Aanstekelijke gitaarriffjes over een stevige punkbasis, zo zou je de muziek van deze band het beste kunnen beschrijven. Zo start de EP met de nummers “Hometown Heroes” en “Ellie (Stuck With You), beide erg typerende pop-punk nummers. Met refreinen vol met regelmatig terugkerende teksten, waardoor ze wel in je hoofd moeten blijven hangen. Het zijn wel oké EP-openers, maar dan komen we bij de volgende track.

“1992”. Meteen hard beginnen, moeten ze gedacht hebben. Met een breakdown die op een lichte versie van Stick To Your Guns lijkt blazen ze zo de intro en het couplet door tot weer een aanstekelijk refrein. Naarmate het nummer vordert, komen we in de brug nog een diepe breakdown tegen. Helaas dat de sub-bassdrop niet zo heftig klinkt als hij waarschijnlijk had moeten klinken, een kleine producersfout om zo maar te zeggen. Ondanks dat blijft het een erg strak nummer.

Na het geweld van “1992” is het tijd om de akoestische gitaren uit de koffers te pakken en rond het kampvuur te gaan zitten met “Savages”. De eerste drie minuten lijkt het op je standaard pop-punk akoestische jam, maar daarna komt de rest van de band erbij en brengen ze een ontzettend gave instrumentele outro om het nummer af te sluiten.

En alsof dat nog niet leuk genoeg was, worden we nog getrakteerd op een laatste nummer, “Weekends”. Echte punk rock, vergelijkbaar met bands als Sum 41 en blink-182. Nog een allerlaatste keer knalt het vijftal op deze EP. Het heeft een kwaliteit waarvan je zou denken dat het uit de Verenigde Staten komt, maar het is toch het bittere Duitsland.

Beoordeling: 8

Refuse To Sleep weet met deze EP zichzelf een goede naam te geven, waardoor ik benieuwd ben geworden over wat ze in de toekomst zullen gaan brengen. Binnen een paar dagen begint hun tour door Nederland, om de release van deze EP te ondersteunen, meer informatie hierover in het Meet-artikel. Onthoud de naam.

Releasedatum: 31 januari 2014
Label: Acuity.Music
Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding