Meet: Refuse To Sleep

Meet: Refuse To Sleep

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Refuse To Sleep uit Berlijn in de spotlight.

In de zomer van 2012 zaten drie jonge jongens bij elkaar in huis. Buiten het feit dat ze vrienden waren, hadden ze een aantal dingen gemeen. Ze hielden allemaal van feesten, drinken, tot laat in de nacht wakker blijven en poppunk. Door dat laatste kwamen ze op het idee een band te beginnen.

Ze begonnen al snel met het opnemen van demo’s en gaven voornamelijk optredens in en rondom Berlijn. Na een aantal wisselingen in de formatie begon de band met het schrijven van eigen muziek. Terwijl ze optredens bleven geven in Berlijn, werden er ook plannen gemaakt om de studio in te gaan. Dit gebeurde in december 2013. Het album werd opgenomen, gemixt, geproduced en zal uitgebracht worden op 31 januari 2014. Ook besloten ze te tekenen bij het Nederlandse boekingskantoor Mad Addiction Bookings, dat ervoor zou zorgen dat de band ook kon gaan optreden buiten Berlijn.

Inmiddels heeft de band ook een release tour voor de EP op de planning staan. Onder de naam Still Kids At Heart Tour zullen de Duitsers touren met de Nederlandse poppunkers van All Downhill From Here, die eerder al geïntroduceerd werden in een Meet-artikel.

Op 31 januari wordt debuut EP Still Kids At Heart uitgebracht via Acuity.Music. Eerder zette de band al een single van de nieuwe EP online. Deze kun je hieronder beluisteren. Ook vind je hieronder een touroverzicht van de band.

Tourposter Refuse To Sleep

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding